Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frédéric Denecker (Observatorul European de Droguri): Substanţele psihoactive ajung cu uşurinţă în penitenciare, sunt pulverizate pe plicuri sau haine; perioada

supradoza droguri medicamente

Substanţele psihoactive, mai ales cele noi, ajung foarte uşor în penitenciarele din Europa, fiind pulverizate pe plicuri sau pe haine, astfel că nu mai pot fi detectate odată ajunse în interior, susţine Frédéric Denecker, specialist în cadrul Observatorul European de Droguri. El afirmă că perioada imediat următoare eliberării din închisoare este critică, pentru că deţinuţii vor recidiva (news.ro).

"Substanţele psihoactive ajung cu uşurinţă în penitenciar, noile substanţe sunt practic pulverizate pe plicuri sau haine, este dificil să fie detectate odată introduse în penitenciar. (...) Există posibilitatea oferirii de tratamente în penitenciar, dar acoperirea la modul general este redusă. Mulţi consumatori de droguri vor continua consumul odată ieşiţi din închisoare. Este important să identificăm acei consumatori de droguri care au şi alte probleme de sănătate, precum bolile infecţioase, HIV, hepatită. Perioada imediat după eliberarea din penitenciar este critică, pentru că există risc de supradoză”, a declarat Frédéric Denecker, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de Agenţia Naţională Antidrog (ANA).

Denecker a spus că anul trecut au fost 51 de astfel de substanţe noi şi, deşi numărul acestora a scăzut faţă de anii trecuţi (98 în 2015, 101 în 2014), efectele nocive sunt mai mari.

"Deşi numărul de detectări este în scădere, există dovezi cu privire la intoxicaţiile severe produse de acestea. Tocmai de aceea a fost solicitată evaluarea de risc pentru nouă substanţe descoperite în 2017. Dintre acestea, patru erau canabinoizi sintetici, vândute ca amestecuri care se pot fuma, dar sunt disponibile şi sub formă de pudră sau spray. Celelalte cinci erau derivaţi de fentanil”, a mai spus specialistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.