Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frații Ioan și Victor Becali și judecătoarea din Dosarul Transferurilor au fost ARESTAȚI

Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri arestarea preventivă pentru 30 de zile a judecătoarei Geanina Terceanu de la Tribunalul Bucureşti, acuzată că a cerut 220.000 euro mită pentru a da o soluţie de achitare în dosarul transferurilor din fotbal.

În acelaşi dosar, au fost arestaţi preventiv fraţii Ioan şi Victor Becali, cei care ar fi mituit-o pe judecătoare.  Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de cei arestaţi. Geanina Terceanu va fi dusă în arestul Poliţiei Capitalei, în timp ce Victor şi Ioan Becali sunt încarceraţi la Penitenciarul Poarta Albă, fiind condamnaţi în dosarul transferurilor.

În dosar este urmărit penal pentru dare de mită şi Cristian Borcea, preşedinte executiv al Clubului de fotbal 'Dinamo', la data faptei.

Citește și: Judecătoarea șpăgară din Dosarul Transferurilor: Îţi dai seama că nu e bine să fim văzuţi!

Potrivit unui comunicat al DNA, în 24 februarie 2009, judecătoarei Geanina Terceanu i-a fost repartizat spre soluţionare dosarul transferurilor de fotbalişti, cauză în care Cristian Borcea, Ioan şi Victor Becali, alături de alţi inculpaţi, fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală.

În 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a pronunţat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 - 'fapta nu există'.

Citește și: STENOGRAME EXPLOZIVE din dosarul lui Cristi Borcea și al fraților Becali

"Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul că - pentru a pronunţa această soluţie de achitare - Geanina Terceanu a primit de la inculpaţii Ioan şi Victor Becali şi de la suspectul Cristian Borcea în mai multe tranşe suma totală de 220.000 de euro, începând cu aprilie 2009 şi până în mai 2012. Sumele de bani primite cu titlu de mită au fost remise magistratului de către cele trei persoane fie personal fie prin intermediar, în diferite locaţii din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Ialomiţa. În cursul anului 2009, o parte din banii primiţi au fost folosiţi de Terceanu la achiziţionarea unei locuinţe", susţin procurorii.

DNA precizează că, ulterior, la 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunţată de Terceanu a fost desfiinţată printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, iar inculpaţii condamnaţi la pedepse privative de libertate.

Citește și: VIDEO ȘOCANT Terorista care s-a aruncat în aer la Paris: Capul i-a aterizat pe trotuar, șira spinării pe o mașină de poliție

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.