Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța intervine și solicită Iranului să respecte Acordul nuclear

iran sancituni

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, i-a solicitat marți adjunctului ministrului iranian de Externe, Abbas Araqchi, care se află în vizită la Paris, ca țara sa să respecte din nou Acordul nuclear și să ia măsuri pentru reducerea tensiunilor din Golful Persic, potrivit Euronews.

Citește și: SURSE - Viorica Dăncilă face acuzații EXPLOZIVE în CEX PSD: Dragnea și Codrin le dădeau primarilor ordin să nu vorbească cu mine

Solicitarea lui Le Drian vine în contextul în care președintele francez, Emmanuel Macron, a depus eforturi în ultima perioadă pentru a detensiona relațiile dintre Teheran și statele occidentale.

„Această întâlnire îi reamintește oficialului iranian faptul că ne așteptăm ca Iranul să reînceapă curând să respecte prevederile Acordului de la Viena și să ia măsurile necesare pentru o detensionare în regiune”, a informat Ministerul Francez de Externe prin intermediul unui comunicat.

Abbas Araqchi a fost negociatorul-șef din partea Iranului în cadrul discuțiilor din 2015, în urma cărora Teheranul a fost de acord cu întreruperea programului său nuclear, în schimbul ridicării sancțiunilor economice impuse de statele occidentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.