Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

François Bayrou: Industria franceză se află într-o stare critică

lexpress.fr
Francois Bayrou

"Aparatul de producţie" al Franţei se află într-o "situaţie critică", dar nu este prea târziu pentru a-l corecta, a estimat Înaltul comisar pentru planificare François Bayrou într-un interviu acordat Journal de Dimanche, informează AFP, potrivit AGERPRES.

"Toată lumea a înţeles că nu putem susţine financiar un model social atât de generos dacă nu avem aparatul de producţie care să permită finanţarea acestuia prin impozite, taxe şi contribuţii", a argumentat oficialul francez.

"Din acest punct de vedere, Franţa se află într-o situaţie critică. Ponderea industriei în PIB-ul Franţei este de 13%. În Germania, este de 25%, iar în Italia de 19%. Lansarea recuceririi aparatului de producţie francez va fi provocarea majoră a următorului deceniu", a continuat Înaltul comisar pentru planificare.

Citește și: Numele miniștrilor vehiculați în PNL, USR PLUS și UDMR - Schița Guvernului Florin Cîțu, după negocierile de la Vila Lac

În opinia acestui prieten apropiat al preşedintelui Emmanuel Macron,"statul are datoria de a garanta produse vitale" şi "interesul general", confruntat cu "multele capacităţi de producţie (care au plecat) în altă parte decât Europa" în ultimii "douăzeci sau douăzeci şi cinci de ani".

Făcând apel la "o strategie naţională", Bayrou clasifică în categoria produselor vitale "medicamentele, o serie de componente electronice, materiile prime referitoare la sectorul nuclear sau al fibrelor optice, hormonii din domeniul farmaceutic" sau componente ce intră în procesul producţiei agricole.

Bayrou consideră că această protecţie trebuie să se organizeze ca un imperativ naţional, un proces în care sunt implicaţi pe de o parte statul, ca agent ce asigură strategia şi caracterul unitar, şi pe altă parte producătorii industriali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.