Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francezii își fac propriul vaccin: Va fi cadou de sărbătorile de iarnă

sanofi vaccin

Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de grupul farmaceutic francez Sanofi, în colaborare cu grupul britanic GSK, ar trebui să fie disponibil în luna decembrie, a anunţat luni preşedintele companiei franceze, citat de AFP.

Întrebat de jurnaliştii de la France Inter în legătură cu disponibilitatea acestui vaccin bazat pe proteine recombinate - o tehnologie utilizată deja de Sanofi pentru unul dintre vaccinurile sale antigripale - Olivier Bogillot a confirmat că noul ser va fi pregătit pentru a fi utilizat în luna decembrie, scrie Agerpres.ro.

Anterior, grupul francez anunţase că mizează pe o lansare a acestui vaccin în cel de-al patrulea trimestru al anului 2021, apoi a precizat că are în vedere o lansare a acestuia până la sfârşitul anului.

Noul vaccin, aflat de acum în studii clinice de fază 3, a înregistrat o întârziere de mai multe luni, generând controverse.

În paralel, Sanofi dezvoltă un alt vaccin anti-COVID-19, bazat pe tehnologia ARN mesager, alături de un partener american, start-up-ul Translate Bio. Cele două companii au demarat primele studii clinice, ale căror rezultate sunt aşteptate în al treilea trimestru al acestui an.

Două vaccinuri bazate pe tehnologia ARN mesager, produse de companiile Pfizer şi Moderna, sunt primele seruri care au fost distribuite la nivel mondial în campaniile de imunizare împotriva COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.