Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francezul Arnaud Demare (Arkea-Samsic), învingător în Tour de Vendee

eurosport.ro
ciclism sprint

Ciclistul francez Arnaud Demare (Arkea-Samsic) a câştigat a 52-a ediţie a cursei clasice Tour de Vendee, disputată duminică pe un traseu de 207,1 km între Mouilleron-Saint-Germain şi La Roche-sur-Yon, care a marcat şi retragerea slovacului Peter Sagan, 33 ani, triplu campion mondial de şosea, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Demare, 32 ani, care în vară a părăsit Groupama-FDJ, după ce aceasta nu l-a selecţionat pentru Turul Franţei, a obţinut prima victorie în culorile echipei Arkea-Samsic, trecând primul linia de sosire cu timpul de 4h45min47sec. Francezul, care a obţinut a 94-a victorie din carieră, i-a învins la sprint pe conaţionalii săi Paul Penhoet (Groupama-FDJ) şi Sandy Dujardin (Total Energies).

Cursa a contat ca ultimă etapă din cele 17 ale Cupei Franţei, câştigată de Penhoet, care la 21 de ani devine cel mai tânăr câştigător al clasamentului general.

Peter Sagan, cu 121 de victorii în plutonul profesionist, a pus punct final carierei sale cu Tour de Vendee, cu un loc nouă, la cinci secunde de învingător.

Cu 18 etape câştigate în cele trei mari tururi şi trei titluri mondiale pe şosea, Sagan se va concentra acum pe cursele de mountain bike cu obiectivul de a cuceri o medalie la JO 2024 de la Paris.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.