Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francezul care pregătea ASASINAREA lui Macron a fost arestat

Rebrn.com
politie franta

Un bărbat apropiat de ideologia de extremă dreapta, care a ameninţat că îl va ucide pe preşedintele francez Emmanuel Macron în timpul tradiţionalei defilări de 14 iulie de la Paris, a fost inculpat şi încarcerat, a precizat luni o sursă judiciară, citată de AFP, potrivit agerpres.

Reţinut într-o suburbie pariziană la 28 iunie, tânărul de 23 de ani, care a fost deja condamnat pentru apologia terorismului şi care se descrie drept un 'naţionalist', a încercat să achiziţioneze o armă de foc şi a fost inculpat pentru 'acţiune individuală teroristă', potrivit acestei surse.

Accident GRAV pe o autostradă din Bavaria. 31 de răniţi şi 17 DISPĂRUŢI - FOTO

În arest, bărbatul a declarat că vrea să atace "musulmani, evrei, negri, homosexuali", potrivit unei surse apropiate de anchetă. El le-a spus apoi anchetatorilor că intenţiona să îl ucidă pe preşedintele Emmanuel Macron în timpul defilării de 14 iulie pe Champs-Elysées, la care a fost invitat şi preşedintele american Donald Trump.

Suspectul a fost reperat după ce a încercat să îşi achiziţioneze o armă de foc de pe un site de jocuri video.

După semnalmentele mai multor internauţi pe platforma Pharos (care permite semnalarea materialelor sau comportamentelor ilicite pe internet), poliţiştii l-au reţinut la domiciliul său.

Trei cuţite de bucătărie au fost găsite în maşina sa, iar verificarea calculatorului a arătat că a efectuat căutări pe internet privind ţinte posibile, potrivit surse din cadrul anchetei.

Tânărul era cunoscut justiţiei: el a fost condamnat în 2016 la trei ani de închisoare, dintre care 18 luni cu suspendare, pentru instigare la ură rasială şi apologia terorismului după ce a lăudat acţiunile lui Anders Behring Breivik, autorul atentatului de la 22 iulie 2011 în Norvegia, soldat cu 77 de morţi.

Alianţa ruso-chineză SE CONSOLIDEAZĂ în defavoarea clară a Washingtonului

La 14 iulie 2002, în timpul defilării militare de la Champs-Elysées, militantul de extremă-dreapta Maxime Brunerie, 25 de ani, a încercat să îl împuşte pe preşedintele Jacques Chirac cu o armă ascunsă într-o cutie de chitară. Tirul a fost deviat de un spectator.

Bărbatul a fost condamnat în decembrie 2004 la zece ani de închisoare. "Am vrut să fac ceva istoric", a explicat el în timpul procesului. El a fost eliberat în august 2009.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.