Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Fillon LUPTĂ să rămână în cursa pentru alegerile prezidenţiale din Franţa

rfi.fr
Francois Fillon

Aproximativ 65 % dintre alegătorii francezi încă doresc ca aripa dreaptă franceză să-l înlocuiască pe Francois Fillon cu un alt candidat, chiar dacă el are sprijinul majorităţii din tabăra sa politică, potrivit unui sondaj de opinie difuzat marţi, relatează Reuters, conform agerpres.

Potrivit sondajului efectuat de Harris Interactive, 65% dintre alegători consideră că dreapta ar trebui să-şi aleagă alt candidat decât Fillon, căruia i se aduc acuzaţii că şi-ar fi plătit soţia cu sume importante de bani în mod nejustificat în timp ce aceasta era angajată la biroul său parlamentar.

Citeşte şi: Proteste VIOLENTE la periferia Parisului. Un tânăr a fost VIOLAT de poliţişti - FOTO/VIDEO

Totuşi, sondajul indică faptul că 59% dintre cei care aparţin aripii drepte şi taberele de centru doresc ca Fillon să rămân în cursa pentru alegeri.

Sondajul a fost efectuat online după ce Francois Fillon a promis luni, în cadrul unui discurs, că va continua lupta pentru preşedinţie.

Candidatul dreptei la preşedinţia Franţei, fostul premier François Fillon, a recunoscut luni că a comis o 'eroare' angajându-şi soţia şi copiii la biroul său parlamentar şi şi-a cerut scuze în faţa francezilor, dar a negat în continuare că acele angajări ar fi fost fictive şi acuză presa că a pornit un 'linşaj mediatic' împotriva sa, reafirmând totodată că nu va renunţa la candidatura prezidenţială.

Afectat serios de bănuielile privind angajarea fictivă a soţiei sale, Penelope Fillon, scandal denumit de presă 'Penelopegate', candidatul formaţiunii Republicanii la preşedinţie a recunoscut faptul că soţia sa a fost angajată la biroul său parlamentar, dar a susţinut în acelaşi timp că nu a făcut nimic ilegal şi salariul primit astfel de Penelope a fost 'perfect justificat'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.