Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Fillon NU scapă: Revine în fața judecătorilor

rfi.fr
Francois Fillon

Candidatul dreptei în recentele alegeri prezidenţiale din Franţa, Francois Fillon, a compărut luni în faţa judecătorilor de instrucţie ce anchetează asupra locurilor de muncă fictive ale soţiei şi copiilor săi în calitate de asistenţi parlamentari, a anunţat pentru AFP o sursă apropiată acestui dosar, scrie agerpres.ro

Maşina în care se afla fostul premier al Franţei, care a fost eliminat în primul tur al alegerilor prezidenţiale după o campanie puternic afectată de scandal, a sosit la începutul dimineţii de luni la Direcţia financiară a Tribunalului de mare instanţă din Paris, înainte de a pleca din nou, în jurul orei 08:45 GMT, a constatat un jurnalist al AFP.

Divorțul anului la Hollywood: Un celebru cuplu se desparte după 17 ani de căsătorie


Solicitat, avocatul său nu a dorit să facă niciun comentariu. La rândul său, Parchetul naţional financiar nici nu a confirmat, nici nu a infirmat această audiere la magistraţi, "dat fiind secretul de instrucţie". 

Francois Fillon a fost inculpat la 14 martie, când se afla în plină cursă pentru Palatul Elysee, pentru "deturnare de fonduri publice" şi "disimulare de abuzuri din bunuri sociale".

Un fost ministru din Guvernul Grindeanu 'face PRAF' legea salarizării: 'Vor fi TĂIATE la loc'


În timpul primei sale înfăţişări în faţa magistraţilor, el a refuzat să răspundă la întrebări şi s-a limitat pur şi simplu la a citi o declaraţie, invocând "calendarul" judiciar, "în plină campanie prezidenţială". 

Fost favorit al campaniei prezidenţiale din Franţa, candidatul conservator şi-a văzut popularitatea în descreştere după dezvăluirile din presă privind locurile de muncă fictive ale soţiei şi celor doi copii ai săi ca asistenţi parlamentari, precum şi la 'Revue des deux mondes', publicaţie literară lunară, în ceea ce-o priveşte pe soţia sa Penelope. 

În total, discreta galeză, până atunci fără o profesie cunoscută, a primit 680.380 de euro net pentru contractele sale la Adunarea Naţională, în perioada 1986-2013, şi 3.500 de euro lunar pentru locul său de muncă la magazinul literar. 

Penelope Fillon, precum şi fostul supleant a deputatului în Adunarea Naţională, Marc Joulaud, şi omul de afaceri Marc Ladreit de Lacharriere, proprietar al 'Revue des deux mondes', sunt de asemenea inculpaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.