Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Hollande cere Damascului 'respectarea deplină' a armistiţiului

Preşedintele francez François Hollande a cerut joi respectarea deplină a încetării focului în Siria "în special din partea regimului" preşedintelui Bashar al-Assad pentru a permite desfăşurarea negocierilor avute în vedere de ONU în luna februarie, la Geneva, relatează AFP, conform agerpres.

"Preşedintele Republicii estimează că trebuie făcut totul pentru ca negocierile preconizate de Naţiunile Unite să se poată desfăşura în termenele prevăzute. Aceasta implică necesitatea ca părţile vizate şi, în special, regimul să respecte pe deplin termenele de încetare a focului, armistiţiu salutat de Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite", menţionează un comunicat al Palatului Elysee.

Citeşte şi: ACCIDENT la METROul din New York. Peste 100 de persoane au fost rănite - FOTO/VIDEO

Dacă luptele au scăzut în intensitate şi rămân sporadice, violenţele nu au încetat în Siria după intrarea în vigoare a încetării focului joia trecută la miezul nopţii. Acuzând regimul de încălcări ale armistiţiului, rebelii au ameninţat că nu îl mai respectă nici ei.

Convorbiri intersiriene sunt prevăzute de ONU să aibă loc în februarie la Geneva. Ele vor fi precedate la sfârşitul lunii ianuarie de negocieri la Astana, în Kazahstan, sub egida Moscovei şi a Teheranului, susţinătoare ale regimului şi a Turciei, care îi sprijină pe rebeli. Peste 310.000 de persoane şi-au pierdut viaţa de la începutul conflictului sirian în 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.