Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Hollande pledează pentru un dialog deschis şi direct cu susţinătorii regimului de la Damasc

Inquam Photos / Ovidiu Micsik
Inquam Klaus Iohannis Francois Hollande Măgurele

Preşedintele francez Francois Hollande a pledat marţi pentru un "dialog deschis, direct, cu susţinătorii regimului" de la Damasc, estimând că nimeni nu poate rămâne "nepăsător" în faţa asediului oraşului Alep, informează AFP. "Nu trebuie să rămânem nepăsători, iar Franţa se exprimă, alertează comunitatea internaţională şi va continua să o facă", a declarat şeful statului francez, alături de omologul slovac Andrej Kiska, pe care l-a primit la Palatul Elysee.

"Însă trebuie, de asemenea, să avem un dialog deschis, direct, cu susţinătorii regimului, pentru a putea găsi o soluţie politică", a adăugat Hollande, fără a menţiona explicit Rusia. În opinia preşedintelui francez, "nu trebuie să se creadă că zdrobirea opozanţilor, care trebuie delimitaţi de terorişti, va fi o soluţie pentru Siria". "Trebuie, de asemenea, să privim în faţă ceea ce se întâmplă în Siria, unde, chiar în acest moment când fac aceste declaraţii, un milion de persoane se află sub asediu în condiţii îngrozitoare, sub bombardamente", a insistat el.

Franţa îşi asumă responsabilităţile în lupta împotriva terorismului, în special în Irak, a dat asigurări Hollande. În ultimele zile, trupe ale regimului sirian au avansat rapid în cartierele rebelilor din Alep, oraş supus de patru luni "tacticii crude" a asediului, la fel ca "aproape un milion de oameni" în total în Siria, potrivit ONU, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.