Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

François Saint-Paul - noul ambasador al Franţei la Bucureşti

francois saint paul

Diplomat de carieră, François Saint-Paul a fost primit ieri, de ministrul de externe Titus Corlăţean, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, ocazie pentru discutarea unor subiecte bilaterale, dar şi de actualitate, precum criza din Ucraina.

 În primul rând, ambele părţi şi-au exprimat dorinţa comună de a susţine ritmul de dezvoltare a colaborării bilaterale, în conformitate cu principiile şi orientările Parteneriatului Strategic dintre România şi Franţa şi a Foii de Parcurs, semnată în februarie anul trecut, de prim-miniştrii român şi francez, se arată în comunicatul Ministerului de Externe. În cadrul discuţiilor s-au analizat, însă, şi evoluţiile din regiunea Europei de Sud-Est cu accent pe criza din Ucraina.

François Saint-Paul, în vârstă de 56 de ani, este diplomat de carieră. Între posturile deţinute se numără cel de director de cabinet al ministrului delegat pentru afaceri europene, Noëlle Lenoir, din 2002; între 2004 şi 2009 a fost ambasador în Croaţia. În perioada 2009-2013 a condus Direcţia pentru francezii din străinătate din cadrul Ministerului de Externe. François Saint-Paul îi succede în funcţia de ambasador al Franţei la Bucureşti lui Philippe Gustin, care şi-a încheiat mandatul luna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.