Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa a condamnat agresiunea care a vizat consulatul general al Turciei: Ankara indică spre simpatizanţi ai PKK

Motion Array
Franta steag

Franţa a condamnat vineri agresiunea care a vizat în noaptea de miercuri spre joi consulatul general al Turciei, situat într-o suburbie a Parisului, precizând că 'urmăreşte situaţia cu cea mai mare vigilenţă', informează AFP.

'Condamnăm cu putere agresiunea produsă în noaptea de 11 spre 12 mai împotriva consulatului general al Turciei la Boulogne-Billancourt', a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe.

Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, consulatul a fost vizat de tiruri de mortier cu artificii în jurul orei 02.40 în noaptea de miercuri spre joi, fără a face victime. Originea acestor tiruri nu a fost comunicată.

'Serviciile competente ale Ministerelor de Interne şi Justiţiei au fost sesizate rapid, iar guvernul va continua să urmărească situaţia cu cea mai mare vigilenţă', a adăugat purtătoarea de cuvânt, potrivit Agerpres.ro.

Ambasada Turciei, situată în Paris, şi reşedinţa ambasadorului 'beneficiază de măsuri de protecţie specifice şi adaptat', a precizat sursa citată.

Potrivit agenţiei Anadolu, consulatul general al Turciei a fost atacat de simpatizanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) cu dispozitive explozive de tipul focurilor de artificii în noaptea de 11 spre 12 mai. Atacul a avariat faţada clădirii.

Într-o conferinţă de presă susţinută vineri, ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu a cerut Franţei să-i identifice, aresteze şi trimită în faţa justiţiei pe autorii atacului.

'Un grup de patru persoane a comis un atac cu explozivi. Clădirea consulatului nostru a fost avariată. Conform Convenţiei de la Viena, ţara gazdă trebuie să asigure protecţia misiunilor străine. (...) Pentru a împiedica aceste acte, trebuie făcut, în plan juridic, ceea ce este necesar în privinţa persoanelor afiliate PKK. Franţa a întreprins anumite demersuri în trecut, dar observăm că aceste măsuri sunt insuficiente', a spus Cavusoglu, citat de Anadolu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.