Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa a dezminţit că şeful opoziţiei venezuelene Juan Guaido s-ar fi refugiat în ambasada sa din Caracas

Euronews
juan guaido

Franţa a dezminţit vineri că şeful opoziţiei venezuelene Juan Guaido s-ar fi refugiat în ambasada sa din Caracas, aşa cum a afirmat şeful diplomaţiei venezuelene Jorge Arreaza, conform AFP, potrivit news.ro.

"Juan Guaido nu se află la reşedinţa Franţei din Caracas. Noi am confirmat acest lucru în mai multe rânduri autorităţilor venezuelene", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe francez, Agnes von der Muhll.

Şeful diplomaţiei venezuelene a afirmat joi că opozantul se află acolo şi că un alt opozant, Leopoldo Lopez, se afla la reşedinţa ambasadorului Spaniei.

Preşedintele Nicolas Maduro sugerase deja luni că rivalul său Juan Guaido ar putea "să se fi ascuns într-o ambasadă".

"Toate eforturile trebuie depuse astăzi pentru căutarea unei soluţii politice la criza politică venezueleană", a declarat diplomata franceză.

Citește și: Acuzații GRAVE: Florin Cîțu a DESFIINȚAT un departament din Ministerul de Finanțe care trebuia să se judece cu părinții săi

"Doar o cale democratică şi alegeri libere, transparente şi credibile vor permite rezolvarea durabilă şi să pună capăt suferinţei populaţiei venezuelene", a adăugat ea.

La fel ca Franţa şi Spania, circa 50 de ţări din lume l-au recunoscut pe Guaido ca preşedinte interimar, preferându-l lui Maduro, ales şef al statului - potrivit lor - prin grave fraude electorale.

Tensiuni diplomatice au apărut în luna mai între Paris şi Caracas cu privire la tratamentul rezervat ambasadorului Franţei, Romain Nadal. Din 2 mai, poliţişti venezueleni păzesc în permanenţă strada pe care locuieşte el şi reşedinţa sa este privată de apă şi electricitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.