Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa a înregistrat puţin peste 100.000 de cereri de azil în anul 2017, un nivel 'istoric'

artavinului.md
franta

Franţa a înregistrat puţin peste 100.000 de cereri de azil în anul 2017, un nivel 'istoric', cu o creştere masivă a numărului dosarelor depuse de cetăţenii albanezi şi ce cei din Africa Occidentală, a anunţat luni directorul Biroului francez pentru protecţia refugiaţilor şi a apatrizilor (OFPRA), Pascal Brice, transmite AFP, conform agerpres.ro

Numărul cererilor înregistrate de OFPRA au sporit cu 17% anul trecut faţă de 2016, după o creştere de 6,5% în 2016 faţă de anul precedent. 

Este vorba despre o creştere 'susţinută chiar dacă nu este un aflux masiv', a adăugat Brice, în opinia căruia acest lucru confirmă că Franţa este printre primele ţări europene vizate de cereri de azil. Ea se află din acest punct de vedere după Germania, care se aşteaptă la aproape 200.000 de cereri de azil în acest an. 

Potrivit OFPRA, în anul trecut 36% dintre solicitanţii de azil au devenit refugiaţi, faţă de 38% în anul 2016. 

În 2017, prima ţară de origine a solicitanţilor de azil în Franţa a fost Albania, cu 7.630 de cereri (cu excepţia minorilor neînsoţiţi). OFPRA nu a acordat protecţie decât pentru 6,5% dintre solicitanţii de azil albanezi. 

A doua ţară de origine, Afganistanul, a reprezentat 5.987 de cereri de azil în 2017, în creştere cu 6% faţă de anul anterior. 

Pe următoarele locuri ca ţări de origine a solicitanţilor de azil în Franţa anul trecut s-au situat Haiti (4.934 de cereri), Sudan (4.486 de cereri) şi Guineea (3.780 de cereri).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.