Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa. ATACUL de la Luvru are un caracter TERORIST - VIDEO

Un bărbat cu identitate necunoscută a atacat vineri dimineaţă cu o armă albă o patrulă militară, strigând 'Allah Akbar', în apropierea Muzeului Luvru din Paris, înainte de a fi grav rănit de un soldat care a ripostat, a declarat premierul francez Bernard Cazeneuve, vorbind despre o agresiune cu un 'vizibil caracter terorist', relatează AFP, potrivit agerpres.

Militarul agresat a fost rănit uşor, iar atacatorul a fost 'rănit în abdomen', a precizat şeful poliţiei din Paris, Michel Cadot.

Luvru. Un soldat francez A DESCHIS FOCUL asupra unui individ care l-a atacat cu o MACETĂ/VIDEO

'După verificarea conţinutului celor două rucsacuri pe care agresorul le purta pe spate, am constatat că nu existau explozivi', a indicat el.

Potrivit şefului poliţiei, un bărbat înarmat cel puţin cu o macetă, 's-a aruncat asupra poliţiştilor şi militarilor' la Carusel, în apropierea muzeului, 'proferând ameninţări şi strigând 'Allah Akbar'. Militarul a tras cinci gloanţe şi l-a rănit pe atacator.

'Cred că este vorba despre atacul unei persoane cu voinţa evidentă de a agresa, care era în mod direct ameninţătoare şi care profera cuvinte ce dau de înţeles că dorea să facă acest lucru într-un cadru terorist', a afirmat şeful poliţiei.

Publicul care se afla în muzeu în momentul atacului, circa 250 de vizitatori, a fost ţinut la distanţă, într-o zonă 'securizată' a Luvrului, a indicat şeful poliţiei.

 

Forţele de ordine au încercuit zona de acces la cel mai mare muzeu din capitala Franţei, care a fost închis.

Din motive de securitate, staţia de metrou Palais Royal - Musée du Louvre a fost de asemenea închisă, a comunicat conducerea regiei de transport public din Paris.

Atacul survine într-un context de ameninţare jihadistă ridicată în Franţa, lovită în ultimii doi ani de o serie de atentate fără precedent. În cadrul stării de urgenţe decretate după atentatele de la Paris din noiembrie 2015, militari patrulează zilnic pe străzile capitale şi în apropierea obiectivelor turistice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.