Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa condamnă reluarea colonizării în Ierusalimul de Est

reuters
colonii israeliene

Franţa a condamnat luni unda verde dată de Israel pentru construirea a sute de locuinţe în Ierusalimul de Est, subliniind că 'colonizarea constituie o ameninţare gravă pentru soluţia a două state', israelian şi palestinian, relatează AFP. Israelul a relansat duminică colonizarea cu acordarea unor permise de construcţie pentru 566 de locuinţe în cartiere de colonizare din Ierusalimul de Est, partea palestiniană a oraşului.

'Colonizarea constituie o ameninţare gravă pentru soluţia a două state, faţă de care comunitatea internaţională şi-a manifestat ataşamentul în cursul conferinţei internaţionale de la Paris din 15 ianuarie', a declarat purtătorul din Quai d'Orsay, Romain Nadal. 'Rezoluţia 2334 a Consiliului de Securitate al ONU din 23 decembrie 2016 a menţionat ilegalitatea colonizării în baza dreptului internaţional şi a cerut încetarea sa imediată şi completă', a menţionat el, conform Agerpres.

Autorizaţiile de construcţie au fost îngheţate la sfârşitul lunii decembrie la cererea premierului israelian Benjamin Netanyahu, în aşteptarea lui Donald Trump la Casa Albă. Acesta a exprimat în cursul campaniei sale electorale poziţiei proisraeliene. Netanyahu a avut relaţii foarte tensionate cu fostul preşedinte american Barack Obama, critic cu privire la problema coloniilor, prezentate ca unul dintre obstacole în reluarea negocierilor cu palestinienii, îngheţate de peste doi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.