Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța a învins-o pe Danemarca și este prima națională calificată în optimile Mondialului din Qatar

Franța este prima echipă calificată în optimile Cupei Mondiale, după a doua victorie în grupe, 2-1 cu Danemarca. Mbappe a marcat ambele goluri ale ”cocoșului galic”, în minutele 61 și 86. Danezii au egalat la 1 prin Christensen, la doar 7 minute de la deschiderea scorului.

În prima repriză, echipa lui Deschamps a controlat jocul şi şi-a creat mai multe ocazii de gol, în timp ce danezii nu s-au remarcat prin nicio acţiune ofensivă decentă (niciun şut pe poartă).

Maehle a intervenit salvator în propriul la lovitura de cap a lui Varane (13), după un corner. Apoi, Schmeichel (21) a respins lovitura de cap a lui Rabiot, l,a centrarea lui Dembele. Hojbjerg a blocat şutul lui Kunde din careu (30). Griezmann (33) a tras la colţul scurt, dar Schmeichel a respins cu piciorul. Giroud a trimis cu capul pe lângă ţintă (37), iar Mbappe a fost imprecis de la 12 metri, după o centrare excelentă a lui Dembele (40). Mbappe a mai avut o şansă în prima repriză (45+3), cu un şut din afara careului, dar l-a nimerit pe coechipierul său Giroud.

Francezii au fost mai decişi în partea secundă, iar Mbappe a pătruns şi a şutat bine, însă Schmeichel a deturnat în corner (57). Griezmann (60) a tras peste poartă de la 15 metri, după o preluare superbă.

Campioana mondială a deschis scorul în min. 61, cu o doză de şansă, Mbappe trimiţând în plasă printre doi fundaşi danezi, la mingea întoarsă de Theo Hernandez, Pentru Mbappe a fost golul cu numărul 30 în tricoul naţionalei Franţei.

Danemarca a oferit replica la scurt timp, egalând prin Christensen, la selecţia 60, cu o lovitură de cap, din recentrarea lui Anderson, după cornerul executat de Eriksen (68).

Danemarca, autoare a doua victorii în duelurile din Liga Naţiunilor (2-1 la Paris şi 2-0 la Copenhaga), a fost aproape de a prelua conducerea, dar Lloris (73) a salvat golul la mingea trimisă din 10-11 metri de Lindstrom.

Danemarca, semifinalistă anul trecut la EURO 2020, a scăpat cu bine de lovitura de cap a lui Tchouameni (78), care a ricoşat salvator în corner din Maehle, şi la reluarea acrobatică a lui Rabiot (80), dar a fost aproape de gol prin Braithwaite, la centrarea lui Dolberg (81).

Acelaşi Mbappe (86) a marcat golul victoriei, reluând în plasă la colţul lung, cu şoldul, centrarea lui Griezmann, profitând de ezitările lui Kristensen şi Schmeichel.

Mbappe putea realiza hat-trick-ul, dar a tras slab în poziţie de singur cu portarul (90+1).

Cele două echipe s-au întâlnit şi la ediţia precedentă, tot în faza grupelor, scorul final din Rusia fiind de 0-0.

Prin succesul de sâmbătă, Franţa a ajuns la şase victorii consecutive la Cupa Mondială.

FRANŢA: Lloris - Kounde, Varane (Konate 75), Upamecano, T. Hernandez – Griezmann (Fofana 90+2), Tchouameni, Rabiot – Dembele (K. Coman 75), Giroud (M. Thuram 63), Mbappe. ANTRENOR: Didier Deschamps

DANEMARCA: Schmeichel – J. Andersen, A. Christensen, Nelsson – Kristensen (Bah 90+2), Hojbjerg, Eriksen, Maehle – Lindstrom (Norgaard 85), Cornelius (Braithwaite 46), Damsgaard (Dolberg 73). ANTRENOR: Kasper Hjulmand

Cartonaşe galbene: Kounde 43 / Christensen 20, Cornelius 23

Arbitri: Szymon Marciniak – Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (toţi din Polonia) – Ning Ma (China).

În aceeași grupă, sâmbătă după amiază, Australia a învins Tunisia, scor 1-0. În urma acestor rezultate, Franța este liderul grupei cu 6 puncte, iar pe locul secund se află Australia cu 3 puncte. Pe locurile trei și patru sunt Danemarca și Tunisia, fiecare cu câte un punct.

Franța este deținătoarea trofeului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.