Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa. Fillon este convins că justiţia îi va demonstra nevinovăţia

france24.fr
François Fillon

Candidatul conservator la alegerile prezidenţiale din Franţa, François Fillon, s-a declarat miercuri 'convins' că justiţia va stabili că este 'nevinovat' în cazul presupuselor angajări fictive ale membrilor familiei sale, pentru care a fost inculpat, cu mai puţin de 40 de zile până la primul tur al scrutinului, relatează AFP, potrivit agerpres.

"Aş vrea să spun că sunt nevinovat, că soţia mea a lucrat cu mine timp de mulţi ani, aşa cum s-a întâmplat în cazurile a sute şi sute de parlamentari în trecut şi cum se întâmplă chiar şi în acest moment. Şi sunt convins că justiţia, chiar dacă acest lucru va dura, va stabili că sunt nevinovat", a spus el la Radio Classique.

Un analist american DETONEAZĂ relaţiile transatlantice. 'Trump a fost SPIONAT de britanici!'

Candidatul dreptei, care a făcut din integritatea în politică o teme-cheie a campaniei sale, a fost inculpat marţi pentru deturnare de fonduri publice în cadrul anchetei privind suspiciunile în legătură cu angajări fictive acordate pentru soţia sa Penelope şi pentru doi dintre copiii săi.

Această inculpare este o premieră pentru un candidat important în cursa pentru alegerile prezidenţiale din Franţa.

În vârstă de 63 de ani, Fillon a denunţat din nou miercuri 'instrumentalizarea unor afaceri' pentru a-l descalifica şi 'calendarul diabolic', care a presupus inculparea sa cu două zile înainte de închiderea înscrierilor candidaturilor la prezidenţiale.

"Ei bine, am decis să rezist. Consider că acest calendar excepţional, care nu este unul ca pentru un justiţiabil obişnuit, mă eliberează de angajamentul pe care l-am luat de a nu fi candidat" în cazul unei inculpări, a spus el.

"A ceda ar însemna că de acum nu poporul francez este cel care îşi alege preşedintele, programul acestuia, ci diverse oficine şi manevre", a adăugat fostul prim-ministru.

"Bineînţeles că am luat în considerare posibilitatea de a renunţa. De mai multe ori. Nu sunt un încăpăţânat, nu vreau ca valorile în care cred şi ca familia mea politică să aibă de suferit. Vreau să câştigăm acest alegeri", a declarat el, afirmând că alegătorii taberei sale "nu vor ca scrutinul să le fie furat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.