Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța - Incendiul de pe Coasta de Azur a fost adus sub control, însă nu a fost încă stins

Coasta de Azur

Incendiul violent care a izbucnit în urmă cu o săptămână pe Coasta de Azur din Franţa şi a devastat 7.000 de hectare, a fost adus sub control luni, însă vor fi necesare alte câteva zile pentru a fi declarat stins, au anunţat pompierii, informează AFP.

''Incendiul este stăpânit - se află sub control în zona sa actuală datorită efortului echipelor de pe teren'', au explicat reprezentanţii serviciilor pentru intervenţii de urgenţă care au încercat să creeze o barieră ''cât mai etanşă posibil'' pentru a stopa înaintarea flăcărilor.

Cu toate acestea, aproximativ 400 de pompieri rămân mobilizaţi în liziere, iar ''această fază va dura câteva zile'', au atenţionat ei.

Incendiul se află ''sub control'', însă acest lucru nu înseamnă că a fost stins. ''Vom avea nevoie de cel puţin o săptămână înainte de a-l declara 'stins', din cauza amplorii acestui incendiu'', a explicat luni pentru AFP căpitanului Olivier Pecot.

Începând de vineri, incendiul, care a provocat moartea a două persoane şi evacuarea a altor câteva mii în Saint-Tropez (sud-est), a fost declarat ''stabilizat''.

Pompierii s-au temut, însă, că acesta va reizbucni din cauza vântului care a suflat tot weekendul în zona incendiului, cel mai mare din Franţa din acest an.

Luni, mai multe regiuni franceze de lângă Marea Mediterană au fost, de asemenea, vizate de o alertă cod roşu de incendiu.

Sâmbătă, într-o zonă apropiată de acest incendiu, un bărbat în vârstă de 56 de ani a fost arestat după ce ''incendiase intenţionat o parcelă de pădure'', a declarat Parchetul din Draguignan (sud-est). Pompierii au reuşit să stingă rapid flăcările. Bărbatul urmează să fie adus în faţa unui judecător de instrucţie pentru incendiere voluntară.

Mai multe ţări mediteraneene, din Israel până în Spania, trecând prin Turcia, Grecia sau Maroc, au fost afectate de incendii forestiere grave în această vară, uneori soldate cu numeroase victime, cum este cazul Algeriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.