Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa INSISTĂ pentru necesitatea unui stat palestinian

Ministrul de externe francez, Jean-Marc Ayrault, a insistat marţi asupra necesităţii unei soluţii a două state, israelian şi palestinian, trăind unul alături de celălalt, în timpul unei vizite în Indonezia, ţara musulmană cea mai populată din lume, relatează France Presse, potrivit agerpres.

Pacea în Orientul Mijlociu este "un obiectiv care ne apropie şi ne permite să ne întâlnim de multe ori", a declarat şeful diplomaţiei franceze după discuţii purtate la Jakarta cu omologul său indonezian, Retno Marsudi.

Ruşii ţin cu dinţii de Crimeea şi BARICADEAZĂ întregul bazin al Mării Negre

Vom "continua să punem pe ordinea de zi a comunităţii internaţionale necesitatea perspectivei a două state pentru pacea în Orientul Mijlociu, Israel şi Palestina, trăind unul alături de celălalt în pace şi securitate", a adăugat Ayrault, subliniind că aceasta este "o luptă esenţială".

Franţa şi Indonezia au "aceeaşi poziţie" în ceea ce priveşte conflictul israeliano-palestinian, a declarat la rândul său ministrul de externe indonezian, a cărui ţară sprijină cu regularitate poporul palestinian şi nu întreţine relaţii diplomatice cu Israelul.

Preşedintele Donald Trump, marcând o ruptură în politica Statelor Unite în Orientul Mijlociu, a declarat la 15 februarie că "soluţia a două state" nu este singura posibilă pentru a rezolva conflictul israeliano-palestinian, asigurând că este deschis la alte opţiuni dacă ele conduc la pace.

Declaraţiile lui Jean-Marc Ayrault intervin la doar câteva zile după o scrisoare trimisă de 154 deputaţi şi senatori francezi de toate orientările politice preşedintelui francez Francois Hollande, în care se cerea recunoaşterea statului Palestina.

Procesul de pace israeliano-palestinian este într-un punct mort de peste doi ani. Israelul consideră Ierusalimul drept capitala sa indivizibilă, inclusiv Ierusalimul de Est, partea palestiniană a oraşului ocupată de Israel din 1967, unde palestinienii vor să declare capitala statului la care aspiră, scrie AFP, care adaugă că ONU consideră ilegală ocupaţia şi anexarea Ierusalimului de Est.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.