Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obiectivul lui Emmanuel Macron împotriva cancerului: Generaţia care va împlini 20 de ani în 2030 să fie prima fără tutun

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam   Emmanuel Macron

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, vrea ca generaţia care va împlini 20 de ani în 2030 să fie prima fără tutun şi de asemenea a promis joi să facă mai mult pentru a avertiza asupra pericolelor alcoolului, în cadrul unei strategii pe zece ani pentru combaterea cancerului, relatează Reuters.

Emmanuel Macron a declarat într-un discurs pentru Institutul naţional francez al cancerului, o entitate publică care coordonează cercetarea în domeniu, că guvernul va dedica 1,7 miliarde de euro acestei cauze în următorii cinci ani, o creştere de 20% comparativ cu perioada 2016-2021.

Citește și: Documentul scăpat din interior! ‘Mizele ascunse’ ale lui Clotilde Armand

Concentrarea sa asupra cancerului, principala cauză de deces a ţării, intervine în contextul în care pandemia de coronavirus a plasat sănătatea publică în prim-planul politicilor guvernamentale din lume.

Pandemia COVID-19 a provocat moartea a aproape 78.000 de oameni în Franţa, al şaptelea cel mai grav bilanţ în lume.

Citește și: Codrin Ștefănescu vrea susținere totală pentru Liviu Dragnea: Este foarte important pentru el să-i scrieți!

"Această strategie este ambiţioasă în perspectiva obiectivelor pe care le urmăreşte: de a reduce, în termen de zece ani, numărul cancerelor noi evitabile de la 150.000 pe an la mai puţin de 100.000 şi de a reduce mortalitatea celor mai severe şapte tipuri de cancer", a spus Macron în discursul înregistrat video.

El a adăugat că aproape jumătate dintre aceste cancere evitabile, respectiv 70.000, sunt în prezent provocate de produse din tutun. Pentru a reduce acest număr, Macron a subliniat că preţurile ţigărilor vor continuă să crească şi că vor exista şi mai multe zone în care nu se fumează.

Citește și: Prima reacție adversă a unei persoane vaccinate anti-Covid, în România! I-a paralizat temporar fața

"Alcoolul este responsabil pentru o cincime din cancerele evitabile. Bineînţeles, alcoolul este în inima tradiţiilor noastre, dar nu este vorba despre a viza o societate liberă de alcool", a spus Macron.

Însă el a adăugat că trebuie făcut totul pentru a preveni consumul excesiv de alcool, inclusiv informaţii mai vizibile şi mai detaliate despre fiecare produs, cum se întâmplă cu produsele alimentare.

Citește și: George Simion amenință! Solicită menținerea în funcție a directorului care a turnat-o pe angajata de la Apele Române

Franţa este unul dintre principalii producători şi exportatori de vinuri din lume şi Pernod Ricard este a doua cea mai mare companie de spirtoase din lume, după cea britanică Diageo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.