Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa. Numărul deţinuţilor a atins un nivel record

Numărul deţinuţilor în închisorile din Franţa a atins un nivel record la data de 1 martie, când s-au înregistrat 69.430 de persoane încarcerate, rata de suprapopulare fiind de 118%, a informat Ministerul de Justiţie de la Paris, transmite AFP, potrivit agerpres.

La aceeaşi dată, capacitatea centrelor de detenţie din Franţa era de 58.664 de locuri. Din cauza suprapopulării, 1.822 de deţinuţi dorm pe saltele aşezate direct pe sol.

Citește și: Musulmanii francezi au adoptat o CARTĂ a IMAMULUI

Problema suprapopulării penitenciarelor a intrat şi în atenţia principalilor candidaţi prezidenţiali, care propun drept soluţie privilegiată construirea de noi închisori.

Reprezentantul dreptei, François Fillon, şi centristul Emmanuel Macron susţin crearea a 15.000-16.000 de locuri suplimentare în penitenciare, dar şi măsuri care vor creşte automat populaţia încarcerată.

La rândul său, candidata Frontului Naţional (extrema dreaptă), Marine Le Pen, propune suplimentarea cu 40.000 a numărului de locuri în închisori şi abrogarea reformei penale votate în mandatul preşedintelui socialist François Hollande.

Observatorul Internaţional al Închisorilor a denunţat acest 'consens care, de la extrema dreaptă la centru, face din construirea de noi locuri în închisori coloana vertebrală a unui discurs din ce în ce mai represiv'.

Citește și: PANICĂ în Rusia. 'Grupurile Morţii' şi Balena Albastră au băgat spaima în autorităţi

'În acest climat, legislatorii, la fel ca judecătorii, sunt reticenţi în a favoriza soluţii alternative la detenţie. Rezultatul este că suprapopularea carcerală devine răul francez', a subliniat Adeline Hazan, controlorul general al penitenciarelor, autoritate administrativă independentă.

În octombrie 2016 guvernul a anunţat crearea a 33 de noi centre de detenţie pentru combatarea supraaglomerării carcerale, însă construirea unui închisori durează în medie 10 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.