Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa şi Maroc au semnat un acord pentru facilitarea returnării migranţilor minori în ţara de origine

impacare intelegere

Franţa şi Maroc au semnat luni, la Rabat, un acord pentru facilitarea returnării migranţilor minori în ţara de origine, componenta cea mai complexă a măsurilor dorite de statele europene pentru oprirea fluxului de migranţi clandestini din Maghreb, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Acest acord judiciar vizează să instituie 'instrumente concrete' pentru asistarea minorilor neînsoţiţi originari din Maroc, a declarat ministrul francez al justiţiei, Eric Dupond-Moretti, după semnarea documentului cu omologul său Mohamed Ben Abdelkader.

Obiectivul este de a le 'permite magistraţilor pentru minori să dispună de elemente indispensabile pentru a lua măsurile cele mai adaptate interesului copiilor, inclusiv returnarea' în Maroc, a precizat el.

Citește și: Analiza alegerilor parlamentare: Ziua în care victoria este de aur, iar înfrângerea este de argint

Ca şi alte ţări europene, Franţa şi-a intensificat recent eforturile pentru a accelera returnarea migranţilor aflaţi în situaţie ilegală. În cazul minorilor, procedurile sunt mai complexe în virtutea protecţiei de care se bucură aceştia, mai ales prin Convenţia internaţională a drepturilor copilului.

Textul acordului nu a fost dat publicităţii.

Potrivit informaţiilor obţinute de AFP, ar fi vorba să li se permită judecătorilor francezi să ordone returnări pe baza unor decizii de plasament pronunţate de magistraţi marocani 'în interesul' minorilor aflaţi în Franţa.

În această ţară se află între 16.000 şi 40.000 de migranţi minori clandestini, conform estimărilor autorităţilor şi ONG-urilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.