Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa susține că 'nu va renunța niciodată la valorile sale' și denunţă 'tentativele de destabilizare'

Motion Array
Franta steag

Franţa "nu va renunţa niciodată" la valorile sale în pofida "tentativelor de destabilizare", a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal, subliniind "foarte marea unitate europeană" în faţa criticilor Turciei şi ale unor ţări musulmane cu privire la caricaturile profetului Mahomed, relatează France Presse.

"În pofida intimidărilor, Franţa nu va renunţa niciodată la principiile sale şi la valorile sale şi în special la libertatea de expresie şi la libertatea de a publica", a răspuns Attal, în finalul unui Consiliu de miniştri, în legătură cu noul episod al crizei diplomatice cu Turcia, scrie agerpres.ro.

Citește și: Adrian Streinu Cercel: ‘Nu vă spălați, nu purtați mască, dar atunci să nu vă mirați că vă îmbolnăviți’

Franţa face obiectul "unei ameninţări teroriste crescute în ultimele zile, alimentată de apeluri la ură", dar care "ne întăreşte în voinţa noastră de a lupta fără încetare împotriva islamismului şi a tuturor avatarurilor sale", a adăugat purtătorul de cuvânt al guvernului francez, fără alte precizări.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a invitat luni concetăţenii să boicoteze produsele franţuzeşti, la câteva zile după ce Parisul şi-a rechemat ambasadorul de la Ankara pentru consultări, ca urmare a unei declaraţii controversate a şefului statului turc, care a pus la îndoială "sănătatea mintală" a omologului său francez.

Turcia reproşează preşedintelui Emmanuel Macron că şi-a exprimat sprijinul pentru libertatea caricaturizării profetului Mahomed, în cursul unui omagiu adus lui Samuel Paty, profesorul francez ucis prin decapitare pentru că a arătat caricaturi cu profetul Mahomed în clasă.

Citește și: Traian Berbeceanu: ‘Bucureștenii au înțeles și știu că măsurile sunt în sprijinul lor și sunt respectate’

Preşedintele Erdogan şi-a exprimat miercuri indignarea împotriva unei caricaturi care îl vizează, publicată de săptămânalul satiric Charlie Hebdo, calificând-o drept "atac josnic" comis de "derbedei".

"Nu am anunţuri suplimentare de făcut", a precizat Attal, înainte de a insista asupra "extrem de marii unităţi europene" în jurul "principiilor" şi "valorilor apărate de Franţa", "ca susţinere faţă de intimidarea pe care o cunoaşte în prezent ţara noastră".

El a ţinut de asemenea "să amintească în mod foarte clar că afirmaţii pline de ură împotriva jurnaliştilor şi împotriva unei redacţii sunt cele care au antrenat atentate, drame, omoruri pe care le-am cunoscut în ultimii ani în ţara noastră".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.