Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța trimite în România o escadrilă de avioane de vânătoare

aerotime.aero
avioane militare Mirage 2000, Rafale, F-35, EuroFighters

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, joi, la Palatul Victoria, cu ministrul Forțelor Armate din Franța, Sebastien Lecornu, cei doi discutând în detaliu despre evoluțiile și situația din regiune în contextul agresiunii ruse în Ucraina.

„Premierul României a mulțumit părții franceze pentru decizia promptă și oportună de a deplasa capabilități militare în România, constând în militari și tehnică de luptă, inclusiv blindate de infanterie, tancuri și sistemul anti-aerian MAMBA. Ministrul Forțelor Armate din Franța a anunțat decizia de dislocare a unei escadrile de avioane de vânătoare RAFALE, în executarea misiunilor de poliție aeriană în România”, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

„Totodată, au fost analizate consecințele asupra securității militare, energetice, alimentare, care au generat instabilitate statelor din regiune, în primul rând, Republicii Moldova. Cei doi oficiali și-au exprimat preocuparea pentru tulburările sociale și politice gestionate de Guvernul pro-european de la Chișinău și au manifestat susținerea pentru Republica Moldova”, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.