Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa va restitui proprietarilor tabloul 'Rosiers sous les arbres' de Gustav Klimt, furat de naziști în 1938

Ebraismo in pillole
Germania nazista

Franţa va restitui unei familii de evrei un tablou de Gustav Klimt care i-a fost furat în 1938, în Austria, a anunţat luni ministrul francez al Culturii, Roselyne Bachelot, scrie Le Figaro.

"Rosiers sous les arbres" al pictorului austriac va fi înapoiat familiei Norei Stiasny, victimă a Holocaustului, care a fost deposedată în timpul unei sesiuni de vânzări forţate în august 1938, potrivit news.ro.

Vezi și: Nicu Covaci spune că s-a vindecat de COVID cu 'acel medicament care se extrage din prună': 'Virusul ăsta nu rezistă la căldură'

Tabloul este pentru moment inalienabil în virtutea legii, pentru că aparţine colecţiilor naţionale. Dar "guvernul va prezenta din moment ce va fi posibil un proiect de lege" pentru a permite această restituire, a precizat ministrul. Este vorba despre "singura pictură de Gustav Klimt pe care o deţinea Franţa", a subliniat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Lucrarea era expusă la Musée d'Orsay, după ce a fost achiziţionată în 1980. În epocă, nu se ştia de jaf. "În ultimii ani a fost stabilită adevărata provenienţă a tabloului", a adăugat Roselyne Bachelot, ceea ce i-a determinat pe descendenţi să ceară restituirea la sfârşitul lui 2019.

"Rosiers sous les arbres este martor al vieţilor pe care o voinţă criminală a încercat cu obstinaţie să le facă să dispară", a comentat ministrul pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.