Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fratele lui Radu Mazăre, mică victorie la ICCJ

Inquam Photos / Octav Ganea
alexandru mazare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis, luni, contestaţia în anulare formulată de fostul parlamentar Alexandru Mazăre împotriva condamnării la trei ani de închisoare pe care a primit-o în dosarul campusului social Henri Coandă. ÎCCJ a precizat că această contestaţie în anulare va fi soluţionată pe data de 10 octombrie. ÎCCJ a mai decis, luni, să respingă ca nefondată cererea de suspendare a executării pedepsei pentru Alexandru Mazăre.

“Admite în principiu contestaţia în anulare formulată de către contestatorul condamnat Mazăre Alexandru împotriva deciziei penale nr. 45 din 10 mai 2022 pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul nr. 105/1/2019. Respinge, ca nefondată cererea de suspendare a executării deciziei penale nr. 45 din 10 mai 2022 pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 105/1/2019”, a transmis ÎCCJ, informează News.ro.

Termenul pentru soluţionarea contestaţiei în anulare a fost stabilit pentru data de 10 octombrie.

Decizia este definitivă.

Alexandru Mazăre este fost parlamentar de Constanţa şi fratele fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre.

Alexandru Mazăre a fost condamnat în luna mai a acestui an la trei ani de închisoare în dosarul campusului social Henri Coandă. În acelaşi dosar, ÎCCJ a decis încetarea procesului penal faţă de Radu Mazăre şi faţă de omul de afaceri Avraham Morgenstern. În prima instanţă, cei trei fuseseră achitaţi.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis încetarea procesului penal faţă de fostul primar al Constanţei Radu Mazăre şi faţă de omul de afaceri Avraham Morgenstern, în dosarul campusului social Henri Coandă, iar Alexandru Mazăre, fratele fostului edil, a primit o condamnare de trei ani de închisoare şi 5.000 de lei amendă penală. Decizia este definitivă. În prima instanţă, cei trei fuseseră achitaţi.

Înalta Curte a mai stabilit confiscarea, de la Alexandru Mazăre, a sumei de 80.000 de euro, echivalent în lei, la cursul BNR de la data plăţii şi a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ale acestuia, până la concurenţa sumei de 80.000 de euro.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Radu Mazăre, în calitate de primar al municipiului Constanţa, a lansat, la începutul anului 2011, programul de construire a unor locuinţe modulare grupate în Campusul Social “Henri Coandă”, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Constanţa. În acest context, Avraham Morgenstern i-ar fi dat lui Radu Mazăre 175.000 de euro, pentru că acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei pentru contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro).

Anchetatorii susţin că din cei 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferaţi în contul personal al lui Radu Mazăre şi 80.000 de euro în contul pus la dispoziţie de fratele acestuia, Alexandru Mazăre, ambele fiind deschise la o banca din Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.