Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fritz a făcut-o de oaie rău de tot! Clamează `corupție, corupție`, dar face exact la fel și încalcă și o decizie de instanță (Documente)

Facebook
Dominic Fritz

Primarul Timișoarei s-a bucurat atunci când predecesorul său a fost chemat la DNA să dea explicații cu privire la o autorizație de construcție. A clamat public că luptă împotriva corupției, numai că la doar câteva zile s-a descoperit că de fapt el făcuse exact ceea ce a taxat drept corupție în cazul lui Nicolae Robu.

Consiliera locală Pro România Roxana Iliescu a dezvăluit pe pagina sa de Facebook că după anularea în instanță a autorizației de construcție a acelui ”duplex” neconform, pentru care fostul Primar Robu a fost chemat la DNA, Fritz a emis un nou certificat de urbanism pentru acea clădire devenită ilegală și apoi o nouă autorizație de construcție, aceasta de asemenea ilegală, din aceleași rațiuni pentru care autorizația emisă de Robu a fost anulată: lipsă acord vecini, lipsă studiu de însorire, POT neconform! Ori, dacă Robu a semnat ”ca Primarul”, cum se spune, neavând cum să verifice personal dacă documentația în baza căreia s-a întocmit autorizația este în regulă, Primarul neavând competențe personale în acest sens, ci bazându-se pe semnăturile aparatului de specialitate, așa cum prevăd legea și procedurile interne, Fritz a încălcat în plus o hotărâre judecătorească, lucru extrem, extrem de grav!

Ne întrebăm: ce-o fi fost în capul său și al colaboratorilor săi să treacă pur și simplu sfidător peste o hotărâre judecătorească?! S-or fi bazând ei pe un ”spate” atât de puternic încât chiar nu le e frică de nimic?!

Menționăm că procesul verbal întocmit la încheierea controlului Inspectoratului de Stat în Construcții efectuat pe certificatul de urbanism menționat și noua autorizație de construcție, ambele emise de Fritz sunt ținute ascunse de Administrația Fritz, care, nefăcându-le publice, deși i s-a cerut să le facă, încalcă și legea accesului la informațiile de interes public! Halal transparență la acest domn Fritz!

”Astăzi în conferința de presă, primarul Fritz a omis să spună mai multe lucruri importante în legătură cu dosarul penal al fostului primar pe tema imobilului construit ilegal din Str. Muncitorilor nr.47!

În condițiile în care pentru acest imobil instanța civilă a anulat Autorizația de Construire (la fel ca în cazul colegei de partid a primarului, Aida Szilagy), iar în dosarul penal era deja începută urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semmătură privată, actualul primar a semnat o nouă Autorizație de Construire pentru imobilul din Str. Muncitorilor.

Puțin mai detaliat:

1)Pentru acest imobil administrația Fritz a emis un nou Certificat de Urbanism în 6 iulie 2022: CU Nr. 1950;

2)Acest nou Certificat de Urbanism a făcut obiectul unui control de legalitate din partea Inspectoratului de Stat în Construcții în decembrie 2022, iar în urma controlului au fost constatate neconformități și s-au dispus măsuri conform Procesului Verbal de Control nr. 10154/14.12.2022;

3)În 30 ianuarie 2023, Fritz a semnat noua Autorizație de Construire pentru imobilul din Str. Muncitorilor: AC 64/30.01.2023.

Asta așa, dacă tot a ținut morțiș primarul să intre pe subiect, neîntrebat de nimeni fiind…!”, a scris consilierul local Roxana Iliescu.

Ce susține DNA

Conform unui comunicat transmis, vineri, de DNA, în acest dosar sunt suspecţi pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu Nicolae Robu, Emilian-Sorin Ciurariu, la data faptei arhitect-şef al municipiului Timişoara, Gabriela-Violeta Borcsi, la data faptei şef serviciu în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Dezvoltare Urbană, şi Lucreţia Croitoru, la data faptei consilier în Direcţia Generală de Urbanism şi Dezvoltare Urbană.

"În cursul anului 2018, cu încălcarea prevederilor legale, suspecţii Robu Nicolae, Ciurariu Emilian-Sorin, Borcsi Gabriela-Violeta şi Croitoru Lucreţia, în calităţile menţionate mai sus, împreună cu alţi funcţionari din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, ar fi emis o autorizaţie de construire a unui imobil cu nerespectarea condiţiilor stipulate în certificatul de urbanism. Prin emiterea acelei autorizaţii ar fi fost creat un prejudiciu persoanelor vătămate din dosar, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit beneficiarilor imobilului vizat de autorizaţia de construire", arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.