Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FRONTEX îşi deschide propriul sediu la Varşovia

Agenţia Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene (Frontex) îşi va construi propriul sediu la Varşovia, pe un teren pus la dispoziţia sa conform unui acord semnat joi cu guvernul polonez, informează AFP, potrivit agerpres.

Instalată la Varşovia din 2005, Frontex şi-a avut până acum sediile numai în clădiri închiriate, ocupând în ultimul timp aproape 15.000 de metri pătraţi într-un zgârie-nori renumit.

SUA trimit puşcaşi marini în Siria pentru EXTERMINAREA Statului Islamic

Documentul fixează, de asemenea, statutul legal al agenţiei însărcinate cu paza frontierelor externe ale UE şi al angajaţilor ei din Polonia.

Directorul executiv al Frontex, Fabrice Leggeri, şi-a exprimat satisfacţia pentru acord, declarând că acesta îi va oferi instituţiei 'certitudinea privind viitorul său în Polonia'. De asemenea, el şi-a exprimat mulţumirea cu privire la posibilitatea pe care o vor avea copiii acestor angajaţi de a frecventa o şcoală europeană ce va fi înfiinţată la Varşovia.

Acordul a fost semnat cu mai puţin de o lună înainte de data limită fixată pentru încheierea lui de UE - 7 aprilie.

Domeniul de activitate al Frontex, una dintre cele mai mari agenţii europene, a fost extins anul trecut, pentru a face faţă problemelor create de criza migraţiei, iar personalul său urmează să fie majorat de la 400 de angajaţi câţi se înregistrau anul trecut la 600 în 2017 şi 1.000 în 2020.

Un STAT american face plângere în justiţie împotriva ultimului decret semnat de Trump

Ministrul de interne al Poloniei, Mariusz Blaszczak, care a semnat acest acord, a subliniat că actualul guvern conservator a făcut un efort pentru a încheia rapid negocierile, în condiţiile în care cele cu precedentul guvern liberal au fost 'lungi şi ineficiente'.

Polonia este una dintre ţările din UE care refuză oficial să primească migranţi pe teritoriul său şi care s-au opus mecanismului de cote propus de Comisia Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.