Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fructele minune ale lunii - cireșele amare! Ţin la distanţă afecţiunile cardiace şi vasculare

mediafax.ro
cirese amare

Chiar dacă cireșele amare sunt un pic mai mici decât cele roșii și au un gust un pic acrișor, acestea conțin peste 70% apă, complexul vitaminic B, mai ales B1, B2 și B6, dar și o cantitate mare de vitamine, scrie exquis.ro.

Aceste super-fructe au efecte terapeutice incredibile și pot fi folosite ca adjuvant în boli precum cele cardiace sau vasculare.
Cireșele amare sunt indicate a fi consumate mai ales dacă te confrunți cu afecțiuni precum durerile musculare, afecțiuni inflamatorii, boli hepatice, astm, bronșită sau îmbătrânire prematură.

Datorită conținutului de potasiu, acestea ajută la reglarea nivelului de colestrol în sânge și au efect depurativ, puternic detoxifiant, dar și energizant fizic și psihic.

Vitamina C, alături de magneziu și potasiu, asigură un rol sedativ pentru sistemul nervos și sunt indicate mai ales în bolile reumatice dar și ateroscleroza, hipertensiuen arterială cât și constipație, potrivit clicksanatate.ro.

Citește și: ALARMĂ de la Asociația pentru Protecția Consumatorilor: Ingredientul care îţi OTRĂVEŞTE ciorba

Au o cantitate mare de antioxidanți

Culoarea lor închisă este dată de prezența anticianinelor, în coaja cireșelor aflându-se cea mai mare cantitate de antioxidanți.

Potrivit cercetătorilor de la American Chemical Society, dacă alegi să consumi 20 de cireșe amare pe zi vei putea înlocui administrarea de aspirină sau nurofen. Acestea au efect asupra organismului în a calma durerile și a relaxa musculatura.

Poți alege să le consumi în stare proaspătă, dar trebuie să te gândești și la o modalitate de a le conserva pe tot parcursul anului, astfel că poți alege să le pui la congelator sau să le păstrezi sub formă de compot ori dulceață.

Nici sucul din fructe nu trebuie evitat, mai ales că sucul de cireșe amare îți oferă o porție mult mai semnificativă de antioxidanți decât o fac coacăzele, și au un aport mult ma mare de vitamina E, benefic mai ales pentru o piele frumoasă și luminoasă.

Îți asigură un somn odihnitor

Melatonina, o altă substanță benefică organismului uman pe care acestea o conțin, a fost descoperită pentru prima dată în aceste fructe de către Doctor Russell J. Reiter, neurolog la Centrul pentru Sănătate şi Ştiinţă, din cadrul Universităţii din Texas, din San Antonio.

Această substanță se eliberează în corpul tău de către glanda pineală și favorizează un somn odihnitor profuns, dar și o stare de relaxare generală.

Astfel că dacă te confrunți cu probleme legate de somn, poți să apelezi la o cură cu suc de cireșe ce te vor ajuta să te odihnești mai bine pe parcursul nopții.

Citește și: Doar două ingrediente te scapă de multe probleme. Cum obţineţi băutura vindecătoare

Cum să ții cura cu cireșe amare

În cazul în care timp de maximum 8 săptămâni consumi zilnic cireșe amare acestea te vor ajuta să reduci inflamațiile existente în corp, să elimini treptat durerea și să împiedici apariția procesului degenerativ, recăpătându-ți astfel mobilitatea articulară.

Dacă te numeri printre persoanele cu diabet non-insulinodependent, atunci cura cu cireșe amare îți vine mănușă.
Cercetătorii de la Universitatea Michigan, au ajuns la concluzia că cireşele amare cresc semnificativ nivelul de insulină din organism.

Atât pentru persoanele cu această afecțiune cât şi celor care au predispoziţie spre diabet, le este recomandată cura cu cireşe negre sau amare, în care să consume 1/2kg-1kg pe zi de cireșe amare, timp de minimum 4 săptămâni. La terminarea acestei cure este recomandat un nou consult medical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.