Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FSB e în alertă maximă la Moscova după anunțul lui Prigojin: puncte de control și ordin să tragă 'în caz de amenințare' (surse BBC)

themoscowtimes.com
FSB Rusia

O sursă apropiată serviciilor speciale din Federația Rusă a declarat pentru BBC-Rusia că departamentul din Moscova al FSB este în alertă în aceste momente. Acest lucru este confirmat și de sursa BBC din cercurile armatei, care raportează o „alarmă” în garnizoana Moscovei.

Potrivit acestuia, pe autostrada Don (n. r.: drumul Moscova-Voronej-Rostov-pe-Don), FSB, cu sprijinul SOBR (unități speciale de reacție rapidă ale trupelor Gărzii Naționale), au fost înființate puncte de control. Celor de serviciu li se ordonă să deschidă focul "în caz de amenințare", trasmite BBC. În același timp, echipamentul este în modul de pregătire, dar unitățile nu au primit încă un ordin de avansare.

Mai multe publicații media adaugă că forțele de securitate din Moscova sunt în alertă ridicată, iar planul "Fortăreața" este introdus în capitală - acesta este un plan de protejare a facilităților Ministerului Afacerilor Interne. Acțiunile exacte ale angajaților din acest plan intră sub incidența secretului de stat, dar se știe deschis că intrările și ieșirile în clădirile Ministerului Afacerilor Interne sunt blocate.

Zvonurile apar în contextul în care FSB a deschis un dosar penal împotriva lui Evgheni Prigojin pentru apel la insurecție armată - 'Putin a fost informat'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.