Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FSB deschide un dosar penal împotriva lui Prigojin pentru apel la insurecție armată - 'Putin a fost informat'

prigojin

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a deschis un dosar penal în legătură cu un apel al șefului PMC Wagner, Evgheni Prigojin, la insurecție armată, a anunțat Comitetul Național Antiterorism (CNA), potrivit agenției ruse Ria Novosti.

Comitetul Național Antiterorism a subliniat că toate acuzațiile răspândite în numele fondatorului grupului nu au nicio bază reală.

"În acest sens, FSB a deschis un dosar penal privind faptul de a chema la o insurecție armată. Cerem încetarea imediată a acțiunilor ilegale", a precizat comitetul într-o declarație.

La începutul zilei de vineri, Ministerul rus al Apărării a declarat că toate informațiile publicate în numele lui Evgheni Prigojin despre "lovituri" împotriva taberelor grupului Wagner sunt neadevărate. Ministerul a descris acuzațiile ca fiind o provocare informativă.

Liderul grupării paramilitare Wagner a acuzat vineri armata rusă că a efectuat lovituri asupra taberele luptătorilor săi din spatele frontului ucrainean provocând "un număr foarte mare de victime". Detalii AICI!

De asemenea, acesta a precizat că trupele rusești au continuat să îndeplinească sarcini de luptă la linia de contact cu forțele armate ucrainene în zona „operațiunii speciale”.

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că Vladimir Putin a fost informat cu privire la toate evoluțiile din jurul lui Prigojin și că se iau măsurile necesare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.