Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fuga după miniștrii buni de Parlament. Cine se află pe lista scurtă a USR

nicusor dan usr

Uniunea  Salvați  România va definitiva  negocierile cu o serie de miniștri și alți membri ai Cabinetului Cioloș până la începutul lunii  octombrie și va anunța care din ei   vor  figura pe listele sale de candidați la parlamentare. Potrivit liderului USR,  Nicușor Dan  există discuții cu cinci-șase miniștri tehnocrați. Aceste  tratative nu se duc însă numai  cu deținătorii de portofolii ministeriale, dar și cu unii secretari de stat, a dezvăluit Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea,  singurul care a confirmat până acum că negociază cu partidul lui Nicușor Dan.

Înafară de Ghinea și colegul său de  la Sănătate, Vlad V oiculescu,  alți  patru miniștri  au  fost contactați de USR pentru o eventuală candidatură la parlamentare,  ne-au declarat  surse din interiorul formațiunii.  Printre  ei se regăsesc  cei care au  rezistatat atacurilor PSd și au un  rol esențial în procesul de reformă și simplificare  birocratică a adminsitrației publice centrale și locale,  asumat de premierul Dacian Cioloș.

Potrivit surselor citate,   USR îi mai curtează pe Anca Dana Dragu, ministrul Finanțelor Publice, Dragoş Nicolae Pîslaru de la Muncă, Maria Ligor, Ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, dar și pe Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

La un moment dat a  fost luată în discuție  și o eventuală ofertare  a  lui Dan Tudorache, considerat mâna dreaptă a  premierului Cioloș, dar numirea   acestuia ca ministru la Interne, responsabil  cu organizarea și asigurarea bunei desfășurări a alegerilor din 11 decembrie, a  complicat  lucrurile și i-a făcut pe liderii USR să abandoneze această pistă, mai susțin sursele citate.

Totuși,  Nicușor Dan nu s-a oprit numai la miniștri. Potrivit lui Ghinea,  câțiva secretari de stat  ar medita și ei  dacă să mai rămână în funcții, pentru a  duce la  bun sfârșit proiectele punctuale în care sunt angajați, sau să facă pasul  spre USR și listele acestui partid pentru parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.