Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Funcţie importantă introdusă de facebook în aplicaţia de mobil

Business Insider
facebook

În încercarea de a deveni destinaţia principală numărul unu pe internet, Facebook adaugă din ce în ce mai multe capabilităţi în aplicaţia sa pentru mobil. După review-uri pentru localuri, un bazar virtual, sursă de clipuri video şi transmisiuni live, sau chiar loc de strâns fonduri pentru cauze caritabile, Facebook integrează în aplicaţia sa de mobil un „radar” pentru conexiuni Wi-Fi. Acesta va fi util în special turiştilor care au nevoie de conexiuni de internet stabile, ieftine şi securizate, cât şi celor care locuiesc în zone cu semnal slab de la operatorii telecom, conform unimedia.info.

În ciuda faptului că Uniunea Europeană a renunţat la tarifele de roaming între ţările membre, nu toate beneficiile din ţară vor fi disponibile în afara ei. De altfel, tarifele pentru ţările care nu fac parte din UE rămân neschimbate, deci orice călătorie către ţări îndepărtate va aduce de la sine trafic de internet la suprapreţ sau necesitatea unei conexiuni Wi-Fi. Facebook a integrat de curând în aplicaţia pentru mobile, atât pe iOS, cât şi pe Android funcţia „Find Wi-Fi”, care va marca pe hartă access point-urile scurizate din zonă.

Întrucât de multe ori turiştii sunt nevoiţi să caute localuri cu Wi-Fi fizic, sau să „fure” internet de pe reţele neparolate, noua funcţie din Facebook marchează pe hartă localurile şi instituţiile care oferă internet wireless securizat. În acelaşi timp, utilizatorii de Facebook care locuiesc în zone cu semnal slab din partea operatorilor telecom, vor putea cu uşurinţă să găsească un access point la care să se conecteze atunci când nu sunt acasă.

Accesarea noii funcţii se face prin meniul „more” din aplicaţia de mobil, indiferent de sistemul de operare utilizat. Desigur, este necesară o conexiunie la internet pentru a putea vedea pe hartă punctele de acces. Scopul funcţiei nu este de a tăia complet costurile de conectare la internet, ci pentru a le limita.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.