Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fundaţia 'Anastasie Crimca' a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor s-a alăturat Federaţiei Filantropia a Patriarhiei Române

basilica.ro
filantropia suceava

Fundaţia „Anastasie Crimca” a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor s-a alăturat Federaţiei Filantropia a Patriarhiei Române, conform basilica.ro

Aderarea s-a produs în timpul Adunării Generale organizate în perioada 13-14 decembrie 2021 la Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce” – Mănăstirea Caraiman.

„Din vară, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, a luat fiinţă Fundaţia Anastasie Crimca. La 1 august am demarat programul de îngrijire la domiciliu, care în momentul de faţă are sedii în Suceava, Rădăuţi şi Gura Humorului”.

„Încercăm să dezvoltăm programe sociale pentru credincioşi şi avem în vedere ca pe viitor să dezvoltăm Departamentul ProVita Suceava, un departament de adicţii, unul de psihologie şi psihoterapie ortodoxă şi multe alte servicii, precum cantine sociale, centre de zi şi de noapte”, a declarat la Trinitas TV Părintele Tiberiu Bardan, preşedintele Fundaţiei „Anastasie Crimca”.

Pe ordinea de zi s-au mai aflat aspecte privind implicarea ONG-urilor membre în proiecte cofinanţate din fonduri europene, stadiul implementării proiectului CRESC – „Capacitate, Responsabilitate, Eficiență, Sustenabilitate și Calitate prin dezvoltare organizațională”.

Au fost analizate şi posibile surse de finanțare pentru următorul exercițiu financiar 2021-2027.

Federaţia Filantropia

Federația Filantropia este o organizație nonguvernamentală, care funcţionează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, începând cu anul 2007, fiind singura organizație de tip federativ din Patriarhia Română.

Această formă de organizare, asemănătoare celei a Patriarhiei Române, conferă unitate de acțiune membrilor, la nivel național, dar, în acelaşi timp, le permite acestora să-şi păstreze propria identitate şi propriul program de acțiuni la nivel local.

Sub umbrela Federației, peste 20 dintre cele mai active Asociații si Fundații din Patriarhia Română conlucrează în sprijinirea Bisericii, în lucrarea ei social-filantropică pentru oameni și comunitățile lor, în spiritul învățăturii creștine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.