Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fundația Pădurea de Mâine a anunțat atingerea obiectivului de un milion de puieți plantați: 'Nu ne oprim aici'

fundatia padurea de maine

Fundația Pădurea de Mâine a anunțat atingerea obiectivului de un milion de puieți plantați. Alături de peste 300 de voluntari, Fundația Pădurea de Mâine a revenit sâmbătă în comuna Dumbrăvița pentru a cincea oară.

„Cu mare încântare vă anunț că astăzi (n.red. sâmbătă), la Dumbrăvița, am atins obiectivul de 1.000.000 de puieți pe care Pădurea de Mâine și l-a propus încă de la început,” a declarat Mihail Caradaică, directorul executiv al Fundației Pădurea de Mâine.

„Această reușită a fost posibilă datorită voluntarilor, partenerilor Fundației, specialiștilor silvici din mediul universitar și din teren, și a tuturor celor care au crezut în noi și ne-au susținut de-a lungul anilor”, adăugat acesta.

Programul a fost conceput ca răspuns al nevoii urgente de reîmpădurire a suprafețelor de fond forestier aflate în proprietate privată sau a administrațiilor locale care prezintă dificultăți de regenerare.

„Am lansat Pădurea de Mâine pentru a ne adresa situațiilor speciale în care proprietarii nu au, din diverse cauze, capacitatea să realizeze lucrările de refacere a pădurilor deținute, pentru că nu există mecanisme financiare dedicate acestora”, a explicat Dorel Fechete, directorul executiv al Asociației Administratorilor de Păduri (AAP), prezent la eveniment.

content-image

Selecția suprafețelor și documentația tehnică pentru împăduriri a fost coordonată de specialiștii Facultății de Silvicultură de la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava. Plantările au urmărit restabilirea tipului natural pădure din zonă și sunt urmate de cel puțin trei ani de îngrijire specifică, până la instalarea stării de masiv – până ce pădurea se poate dezvolta fără ajutorul oamenilor.

„Cred că dacă dorim să schimbăm ceva și stă în puterea noastră, nu doar că ar trebui să o facem, ci suntem obligați să o facem,” a declarat Ciprian Palaghianu, decanul Facultății de Silvicultură a Universității Ștefan cel Mare din Suceava.

„Din povestea primului milion de puieți plantați fac parte mii de persoane care au lăsat o amprentă pozitivă asupra mediului,” a spus Mihail Caradaică, directorul executiv al Fundației Pădurea de Mâine. „Este o mare onoare și o responsabilitate enormă pentru noi să scriem următorul capitol al acestei povești. Nu ne oprim aici, ajutăm și plantăm acolo unde este mai mare nevoie!”, a conchis acesta.

Fundația Pădurea de Mâine s-a constituit în anul 2019 pentru a crește anvergura programului de reîmpădurire cu același nume, lansat în 2017, și pentru a extinde programele sale în direcții de promovare a silviculturii responsabile, proiecte de educație și dezvoltare comunitară. Pădurea de Mâine a luat naștere ca proiect de reîmpădurire a terenurilor private, dezvoltat de Asociația Administratorilor de Păduri și Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, cu sprijinul HS Timber Group.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.