Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Funeralii în zori - Qassem Soleimani a fost înmormântat după atacul iranian împotriva bazelor americane: 'Victoria e aproape'

Qasem Soleimani

Generalul iranian Qassem Soleimani a fost înmormântat miercuri în oraşul său natal, Kerman, la numai câteva ore după ce Iranul a atacat cu rachete două baze militare din Irak, folosite de SUA, relatează CNN, conform agerpres.ro.

Atacul iranian a fost o replică la uciderea lui Soleimani de către o dronă americană, vinerea trecută, la Bagdad.

Teheranul a anunţat trei zile de doliu naţional pentru moartea generalului, iar în ultimele zile la ceremoniile funerare în onoarea acestuia au participat mulţimi de oameni atât în Irak, cât şi în Iran.

ULTIMĂ ORĂ Liderul Iranului, ULTIMATUM pentru SUA: Atacurile NU sunt suficiente. Piciorul SUA în regiune va fi TĂIAT

Miercuri, iranienii îndoliaţi s-au adunat la Kerman, unde a avut loc în cele din urmă înhumarea, amânată marţi din cauza aglomeraţiei. O busculadă pe străzile pline cu zeci de mii de oameni s-a soldat cu cel puţin 56 de morţi şi 213 răniţi, conform canalului de ştiri IRINN al radioteleviziunii naţionale iraniene.

Funeraliile au început miercuri în zori. Sicriul lui Soleimani a fost purtat pe umeri de susţinători până la cimitir, unde urma să fie coborât în pământ în aşa-numitul "sector al martirilor". Mulţimea a îngenuncheat lângă sicriu şi a depus flori deasupra; mulţi din cei prezenţi şi-au dat mâinile, rugându-se şi închinându-se, fără a-şi ascunde lacrimile. Peste tot, în mulţime şi pe clădirile din jur, puteau fi văzute fotografii ale generalului şi bannere cu chipul acestuia; pe unul din bannere scria "Victoria e aproape".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.