Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fungicide şi insecticide expirate, descoperite la o firmă din zona Orăştiei

dosare

O cantitate de 53 de litri de fungicide şi insecticide expirate a fost descoperită de poliţişti în depozitul unei firme din zona Orăştiei, în cauză fiind deschis un dosar penal, a informat, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, potrivit Agerpres.

Folosite, în general, pentru protecţia plantelor, substanţele au fost găsite cu prilejul unei acţiuni derulate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Hunedoara pe linia verificării modului în care se respectă legislaţia în domeniul operaţiunilor cu produse de protecţia plantelor şi îngrăşăminte chimice.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii s-au sesizat din oficiu despre faptul că substanţele respective erau păstrate într-un depozit pentru a fi utilizate, susţin aceştia, în activitatea de stropire a plantaţiilor de afini.

Poliţiştii au stabilit că fungicidele şi insecticidele aveau termenul de valabilitate expirat şi astfel au devenit deşeuri periculoase, care trebuiau predate unei firme autorizate în domeniu.

"În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de neluare a măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, iar cantitatea expirată de produse de protecţia plantelor identificată a fost indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor", a precizat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.