Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furnizarea apei va fi reluată la Câmpulung Muscel, după remedierea avariei la conducta magistrală. Primar: 'Cel mai târziu, ora 22,00 vom avea apă la robinet'

ZiardeBacau
avarie apa

Furnizarea apei va fi reluată la Câmpulung Muscel în cursul serii de marţi, după remedierea avariei la conducta magistrală, a anunţat primarul Elena Lasconi.

"Cel mai târziu, ora 22,00 vom avea apă la robinet. Toată ziua am coordonat distribuţia apei (cu ajutor de la Pompieri, CBRN, ADP, Direcţia de asistenţă socială) în tot oraşul şi am comunicat cu toate autorităţile (Prefectură, ISU Argeş şi Direcţia de sănătate publică) despre situaţia din Câmpulung. Avaria a fost remediată. Acum s-a dat drumul la apă, însă mai durează câteva ore până va ajunge la robinet (chestiuni tehnice de siguranţă). Aceasta e o rezolvare pe termen scurt. Soluţia e o nouă conductă de aducţiune. Anul acesta este în planul de investiţii", a scris Elena Lasconi pe Facebook.

Ea le-a mulţumit tuturor instituţiilor care s-au implicat în rezolvarea crizei şi a subliniat că pe viitor singura soluţie pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete este înlocuirea conductei vechi, potrivit Agerpres.

"Îmi pare rău pentru disconfortul creat! Nu e vina nimănui. E o conductă din 1985 şi cu asta am spus tot. Dacă mâine vă pocneşte o conductă în casă cred că vă concentraţi să o reparaţi. Ca să fie o lucrare temeinică economisiţi bani şi luaţi una nouă", se mai menţionează în postare.

Furnizarea apei a fost întreruptă în municipiul Câmpulung Muscel, marţi, din cauza unei avarii la conducta magistrală de alimentare.

"În cursul nopţii, în jurul orei 1,00, a avut loc o avarie serioasă la conducta de aducţiune apă potabilă în zona Voineşti. Tot oraşul a rămas fără apă potabilă. Echipele de intervenţie sunt pe teren. În cel mai fericit caz, vom avea apă la robinet în cursul acestei nopţi. Dată fiind situaţia, primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, s-a asigurat că în tot oraşul se va distribui apă menajeră cu ajutorul pompierilor", se preciza într-un comunicat al administraţiei locale.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a informat că o autospecială de intervenţie a acţionat în localitatea Lereşti, pentru a pompa apa rezultată în urma avariei la conducta magistrală. De asemenea, trei autospeciale au transportat apă menajeră în mai multe cartiere din municipiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.