Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtuna Hilary loveşte SUA: Ploi în cantităţi istorice şi inundaţii / VODEO - FOTO

scitechdaily.com
Taifunul Chanthu uragan

Furtuna Hilary loveşte SUA: Ploi în cantităţi istorice şi inundaţii

Zone din California de Sud şi din sud-vestul Statelor Unite se confruntă luni cu ameninţarea viiturilor şi a alunecărilor de teren după ce furtuna Hilary a adus ploi în cantităţi record pe parcursul nopţii, transmite Reuters, informează Agerpres.

Aproximativ 17 milioane de americani erau vizaţi de atenţionări şi alerte de inundaţii şi vânt puternic pe măsură ce furtuna se deplasa în direcţie nordică, provocând ploi torenţiale de la graniţa dintre California şi Mexic, în Las Vegas şi în zone din nord-vest, a indicat Serviciul Naţional de Meteorologic (NWS).

Una dintre comunităţile cele mai afectate a fost Palm Springs, California, unde imagini video postate pe reţelele sociale au arătat străzi inundate şi şuvoaie de resturi. Primarul Grace Garner a declarat pentru CNN că sistemul de urgenţă 911 al oraşului a fost scos din funcţiune de furtună.

"În acest moment, avem inundaţii pe toate drumurile noastre. Nu este cale de intrare sau de ieşire din Palm Springs, iar aceasta este situaţia pentru majoritatea Văii Coachella. Suntem cu toţii blocaţi", a spus edilul.

O ploaie constantă a căzut luni dimineaţă în multe zone ale regiunii, care s-a confruntat deja cu precipitaţii în cantităţi record.

Frutuna Hilary a fost retrogradată la nivel de ciclon post-tropical în cursul nopţii.

Unele zone montane şi deşertice s-ar putea confrunta cu acumulări de precipitaţii ce ar putea ajunge la 12 până la 25 de centimetri în timpul furtunii, o cantitate înregistrată de obicei în deşert într-un an, au indicat meteorologii.

În Los Angeles, al doilea cel mai populat oraş din Statele Unite, unele străzi au fost inundate, mai mulţi copaci au fost doborâţi, iar liniile de tensiune din unele cartiere au fost rupte, au spus autorităţile luni, îndemnându-i pe locuitori să rămână vigilenţi.

Ploaia ar urma să se risipească treptat pe parcursul dimineţii în sudul Californiei, însă autorităţile au avertizat că apele ar putea inunda drumuri şi cartiere.

"Cantitatea istorică şi continuă de precipitaţii este de aşteptat să provoace astăzi la nivel local viituri periculoase până la catastrofale, inundaţii urbane, inclusiv alunecări de teren, de noroi şi şuvoaie de moloz", a indicat serviciul de meteorologie.

Aproximativ 400 de zboruri către şi dinspre aeroporturi din regiunea Southwest au fost anulate sau amânate luni dimineaţa, inclusiv 100 de aterizări şi decolări de pe Aeroportul Internaţional San Diego, conform Flightaware.com.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a declarat stare de urgenţă pentru o mare parte din California de Sud în timp ce preşedintele Joe Biden a dispus ca agenţiile federale să trimită personal şi provizii în regiune.

Înainte de a lovi sud-vestul SUA, furtuna a trecut peste peninsula Baja California din Mexic. Cel puţin o persoană a murit în Mexic în timpul furtunii, care a provocat inundaţii şi a măturat drumuri.

Furtuna a trecut ulterior graniţa, duminică după-amiază, lovind comitatul San Diego. Aceasta este prima furtună tropicală înregistrată în această zonă şi prima care loveşte comitatul Los Angeles după anul 1939.

În timp ce regiunea se apăra de furtună, duminică, un cutremur cu magnitudinea 5,1 s-a produs în California de Sud, la nord de Los Angeles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.