Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război cu mama natură în America de Nord. Orașul Buffalo devine zonă de război: 25 de noi decese

USA Today
Furtuna de zapada

O furtună de iarnă severă care s-a abătut asupra Americii de Nord a făcut ca orașul Buffalo, New York, să arate ca o zonă de război, a declarat guvernatorul statului, citat de BBC. Luni, orașul a înregistrat 25 de noi decese legate de vreme, față de 13 duminică.

„Acesta este un război cu mama natură și ea ne-a lovit cu tot ce are”, începând de joi, a declarat guvernatorul statului New York, Kathy Hochul.

Condițiile de viscol se întind din Canada până în sudul Rio Grande, provocând moartea a cel puțin 50 de persoane la nivel național.

Regiunea din jurul orașului Buffalo, în nordul statului New York, a fost cea mai afectată.

Guvernatorul a spus că locuitorii se confruntă cu o "situație care pune în pericol viața", deoarece multe vehicule de urgență nu au putut ajunge în zonele cele mai afectate sau au rămas blocate în zăpadă.

O familie cu copii mici - cu vârste cuprinse între 2 și 6 ani - a trebuit să aștepte 11 ore înainte de a fi salvată, în primele ore ale zilei de Crăciun.

"Eram practic fără speranță", a declarat tatăl, Zila Santiago, pentru CBS News. El a spus că a reușit să se încălzească ținând motorul pornit.

Se așteaptă ca mai multe victime să fie descoperite odată ce topirea zăpezii va scoate la iveală vehiculele blocate și va permite accesul la casele izolate.

Furtuna de iarnă de tip "ciclon-bombă" - care apare atunci când presiunea atmosferică se prăbușește, provocând ninsori și vânturi puternice - a perturbat călătoriile în SUA.

Meteorologii spun că furtuna se va atenua în următoarele zile, dar cer evitarea călătoriilor, cu excepția celor esențiale.

În weekend, aproximativ 250.000 de locuințe și firme au suferit pene de curent - deși energia electrică a fost restabilită în mod constant.

De asemenea, au fost raportate decese cauzate de furtună în Vermont, Ohio, Missouri, Wisconsin, Kansas și Colorado. În sudul Floridei, temperaturile au scăzut atât de mult încât iguanele au înghețat și au căzut din copaci.

Statul Montana, din vestul SUA, a fost cel mai afectat de frig, cu temperaturi care au scăzut până la -45C.

În Canada, provinciile Ontario și Quebec sunt cele mai afectate de furtună.

Patru persoane au murit când un autobuz s-a răsturnat pe un drum înghețat în apropierea orașului Merritt, în provincia vestică British Columbia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.