Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtună în comunitatea de informații a SUA: Fost oficial FBI de rang înalt, pe ștatele de plată ale unui renumit oligarh rus

rcfp.org
FBI

Fostul șef al diviziei de contraspionaj din New York a FBI, Charles McGonigal, a fost arestat în weekend sub acuzaţia că a lucrat pentru oligarhul rus Oleg Deripaska, au anunţat luni procurorii americani, transmite Reuters, conform news.ro.

Procurorii federali susţin că McGonigal, în vârstă de 54 de ani, a primit plăţi mascate de la Deripaska, în schimbul investigării unui oligarh rival. De asemenea, fostul oficial FBI este acuzat că a încercat să ridice sancţiunilor impuse oligarhului.

Ancheta împotriva unui fost oficial de rang înalt FBI este un lucru deosebit de rar în SUA și demonstrează că rușii au acces până la cele mai înalte paliere din SUA.

În acest caz a fost arestat și Serghei Şestakov, fost diplomat rus devenit cetăţean american şi care a lucrat ca interpret pentru instanțe și instituții guvernamentale americane.

Oleg Deripaska este fondatorul companiei ruseşti de aluminiu Rusal și s-a aflat printre cei peste 20 de oligarhi ruşi şi oficiali guvernamentali incluşi pe lista neagră a Washingtonului în 2018, ca reacţie la presupusul amestec al Rusiei în alegerile americane din 2016.

McConigal superviza investigațiile asupra oligarhilor ruși, inclusiv asupra lui Deripaska.

Un fost procuror, Jonathan C. Poling, spune că această anchetă demonstrează „intențiile Departamentului de Justiției de a trimite un mesaj foarte puternic, inclusiv foștilor oficiali care au lucrat în sistemul de siguranță națională”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.