Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

G.Oprea cere SUA includerea României în Programul Visa Waiver

Premierul interimar Gabriel Oprea a reitarat, sambata, cu ocazia Zilei Independenței Statelor Unite ale Americii, atașamentul Romaniei față de valorile fundamentale ale democrației pe care le impartaseste cu SUA.

"Îmi exprim convingerea că tradiția bunelor relații româno-americane se va transpune și în finalizarea și semnarea Acordului dintre Guvernul SUA şi Guvernul României privind intensificarea cooperării în prevenirea şi combaterea terorismului şi a criminalităţii grave - criteriu tehnic important pentru includerea ţării noastre în Programul Visa Waiver", spune Gabriel Oprea.

"Remarc și cu acest prilej sprijinul deosebit de important al Statelor Unite pentru consolidarea securității României, în actualul context regional și internațional, marcat de riscuri și amenințări care constituie o provocare permanentă. Recentele acțiuni teroriste care au avut loc în unele state din Europa, dar nu numai, ne-au demonstrat că nicio țară nu este ferită de riscurile terorismului, iar solidaritatea între state democratice este acum de cea mai mare importanță", mai spune acesta.

"Este extrem de important să subliniem cooperarea strânsă dintre România și SUA și pe alte paliere, precum securitatea energetică, domeniul științific și academic și, nu în ultimul rând, relațiile comerciale pe care avem convingerea că le vom dezvolta și în continuare", adauga Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.