Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

G7 califică drept abominabil atacul rusesc asupra centrului comercial din Kremenciuk

grupul g7

Liderii G7 au calificat luni drept un "atac abominabil" şi o "crimă de război" bombardamentul rusesc cu rachete asupra unui centru comercial din Kremenciuk în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 13 persoane, informează marţi AFP preluat de agerpres.

"Atacuri fără discernământ la adresa civililor nevinovaţi constituie o crimă de război", au spus liderii reuniţi în cadrul summitului G7 găzduit într-un castel din Alpii bavarezi din sudul Germaniei într-o declaraţie care "condamnă solemn atacul odios" şi asigură că Vladimir Putin va trebui să "dea socoteală".

Preşedintele francez Emmanuel Macron a denunţat o "oroare absolută" după atacul din Kremenciuk şi a cerut poporului rus să "privească adevărul în faţă" într-o postare pe Twitter însoţită de o înregistrare video cu mallul cuprins de flăcări."Împărtăşim durerea familiilor victimelor. Şi furia pentru o asemenea infamie", a adăugat preşedintele francez, care participă la summitul G7, într-un mesaj difuzat în limbile rusă şi ucraineană.

Lumea este "îngrozită" de acest atac,"cea mai recentă dintr-o serie de atrocităţi", declarase cu puţin timp înainte şi secretarul de stat american Antony Blinken.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.