Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Biriş iese la atac după plecarea de la Finanţe: Fiscul a luat cu japca bani de la firme

gabriel biris

Fostul secretar de stat Gabriel Biriş iese la atac după plecarea de la Finanţe. Guvernul a luat „cu japca“ miliarde de lei din avuţia firmelor din România, în 2015, executând companii pe motive inexistente şi făcând plângeri penale fără fundament, sunt dezvăluirile făcute de Gabriel Biriş, fost secretar de stat în Ministerul de Finanţe, într-un interviu acordat revistei Capital. Acesta spune că statul va trebui să returneze sumele cât de curând.

La un pas de tragedie: Un cunoscut cântăreț de la noi a făcut infarct pe stradă

„Anul trecut am atras atenţia asupra acestei probleme. E o tendinţă pe care am sesizat-o la sfârşitul anului 2014 şi care s-a acutizat în 2015. Guvernul a trebuit să ia bani de undeva, să poată justifica, pe baza încasărilor mari, scăderea TVA, pentru că veneau alegerile. S-a făcut un fel de japcă. În momentul în care bagi banii în buzunarele oamenilor aşa se numeşte. I s-a întâmplat unui client căruia un inspector ANAF i-a spus: „Știu că ai dreptate, dar ce vrei, să ţi-o dau eu, du-te în instanţă!“ Un alt exemplu, a trebuit să dăm adrese din minister să explicăm că acolo unde se aplică taxarea inversă nu există prejudiciu de TVA, să nu mai pună măsuri asiguratorii. Tocmai ca să mai oprim din această emulaţie. A fost un ordin politic clar. Şi se vede în felul în care s-au soluţionat contestaţiile. Fostul şef ANAF şi-a adus o rudă şef la direcţia de contestaţii ca să poată acţiona la comandă. E foarte greu să poţi opri un tăvălug. Cred că şi azi mai produce victime colaterale”, a declarat Gabriel Biriș.

Lia Olguța Vasilescu, CRITICATĂ DUR: A încălcat independența justiției

Guvernul nu va păstra modificările privind contribuţiile sociale şi impozitul pe venit din draftul de modificare a Codului Fiscal la care a lucrat Gabriel Biriş, cât a fost secretar de stat la Finanţe. Este declaraţia acestuia, care recunoaşte şi avertizează că abuzurile ANAF din perioada 2015 vor costa statul câteva miliarde de lei. Mai mult, explică mecanismul prin care mute firme s-au trezit cu conturile blocate sau cu decizii de impunere fără să fi făcut ceva cu adevărat greşit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.