Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Medina, triplu campion mondial la surfing, va face o pauză în activitatea competiţională pentru a se îngriji de sănătatea sa mentală

theinertia.com
Gabriel Medina surfing

Brazilianul Gabriel Medina, triplu campion mondial la surfing, a anunţat, luni, că va face o pauză în activitatea competiţională pentru a se îngriji de sănătatea sa mentală şi pentru a se reface după o accidentare la un şold, informează AFP, citat de Agerpres.

"Am decis să nu merg în Hawaii, pentru a-mi lua timpul necesar recuperării fizice şi mentale", a anunţat Medina într-o postare pe Instagram.

Această decizie, pe care o consideră una "din cele mai dificile" din viaţa sa, îl privează de primele etape din World Surf League (WSL), care vor debuta în Hawaii sâmbăta viitoare.

"Am probleme emoţionale de gestionat. Vin după câteva luni epuizante. Să recunosc şi să admit că nu am fost bine, a fost un proces foarte dificil şi să-mi iau timp pentru a avea grijă de mine a fost, poate, cea mai grea decizie din viaţa mea", a scris surferul.

Medina se alătură altor sportivi de top mondial care au invocat problema sănătăţii mentale în prim plan, precum gimnasta americană Simone Biles sau jucătoarea niponă de tenis Naomi Osaka.

"Sănătatea mentală este foarte importantă. Am nevoie să fiu la sută la sută din punct de vedere mental pentru a concura din nou. Voi deveni şi mai puternic", a adăugat el.

În 2021, Medina a devenit pentru a treia oară campion mondial la surfing, dar a ratat podiumul olimpic la Tokyo, unde era marele favorit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.