Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea, după procesul morții polițistului Bogdan Gigină: Un accident a fost speculat politic

facebook.com
Gabriel Oprea

Tribunalul București a rămas în pronunțare, miercuri, în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină, în care este implicat fostul vicepremier Gabriel Oprea. Instanța a luat în discuție, în ședință secretă, două excepții de neconstituționalitate ridicate de avocați, urmând să anunțe decizia, transmite Mediafax.

Daniel Ionașcu, avocatul familiei Gigină, a declarat că prima excepție de neconstituționalitate a vizat competența Tribunalului București în condițiile în care Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis acest dosar spre competentă soluționare Judecătoriei Sectorului 1, apoi un magistrat a decis să trimită cauza la Tribunalul București.

Gabriel Oprea a declarat la ieșirea din Tribunalul București că dosarul este unul politic. „Este un dosar în care un accident a fost speculat politic, în sensul că la momentul respectiv trebuia să plecăm de la guvernare. Instanța supremă a decis că a fost un accident la care eu nu am participat, a decis că nu are nicio legătură cu atribuțiunile mele de serviciu. Repet: a fost un dosar politic”, a delarat Gabriel Oprea la finalul ședinței de judecată.

În data de 2 mai 2018, fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost trimis în judecată în dosarul în care a fost cercetat pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină, sub acuzația de ucidere din culpă . Alături de el a fost trimis şi administratorul firmei care executa lucrările, precum şi societatea. Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii că „încălcând dispoziţiile legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoţire cu echipaje de poliţie rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliţie rutieră (un agent şi un ofiţer de poliţie rutieră), cât şi dintr-o motocicletă a poliţiei rutiere”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.