Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea, mesaj de 9 mai: Întotdeauna calea aleasă trebuie să fie cea a dialogului, a diplomației

facebook.com
Gabriel Oprea

Presedintele Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”, gl.(r) Gabriel Oprea, a transmis un mesaj cu ocazia zilei de 9 Mai.

“Pentru România, 9 Mai înseamnă câștigarea Independenței, sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial si Ziua Europei.

Astăzi ii onorăm pe cei care au făcut posibile aceste momente semnificative ale destinului României, etape ale istoriei noastre care au marcat existența și continuitatea ca stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. Putem sarbatori această triplă aniversare și pentru că peste 10.000 de ostași români s-au sacrificat în Războiul de Independență, iar alte sute de mii în cel de-al Doilea Război Mondial.

România are astăzi cele mai importante garanții de securitate, ca parte a celei mai importante alianțe militare – NATO și a Uniunii Europene.

Uniunea Europeană este un simbol al unității cetățenilor săi, al identitatii europene. Am susținut întotdeauna împletirea patriotismului cu valorile care au consacrat țara noastră în rândul țărilor Uniunii Europene. Suntem un popor care, în perioadele de cumpănă, a știut să aleagă drumul libertății, al democrației, drumul proeuropean.

Ziua Europei este o zi de sărbătoare in care trebuie, inca o data, sa apreciem pacea, libertatea, sa respectam parcursul fiecăreia dintre țările care fac parte din Uniunea Europeană.

Iata ca, din pacate, razboiul este din nou prezent, chiar la granitele tarii noastre. Razboiul trebuie sa se sfarseasca. Pacea trebuie sa invinga. Toti oamenii au dreptul la viata, la libertate, la democratie si fiecare stat trebuie sa isi apere cetatenii. Intotdeauna calea aleasa trebuie sa fie cea a dialogului, a diplomatiei si orice diferend trebuie rezolvat in pace.

Ucraina trece prin momente foarte grele. Imi exprim speranța că înțelepciunea europeană va găsi soluția diplomatică care să garanteze pacea și securitatea in regiune.

La multi ani, Europa! La multi ani, dragi romani! Sa fie pace!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.