Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Petrea, deputat Pro România, după declaraţiile rasiste ale primarului din Târgu Mureş: 'Demisia ar fi minimul act de decență'

gabriel petrea

Deputatul Pro România Gabriel Petrea afirmă că primarul municipiului Târgu Mureş ar trebui să demisioneze după ce a afirmat că dreptul de a face copii ar trebui condiţionat.

"Este absolut inacceptabil rasismul!

Primarul Dorin Florea de la Târgu Mureș propune în mod nerușinat condiționarea nașterii unui copil de un loc de muncă stabil, de educație, de situația financiară sau de alte criterii. Edilul nu doar că ignoră legile și Constituția României, ci dă dovadă de ură și discriminare exacerbate pe criterii etnice, cu intenție, conștient și deloc din ignoranță. Nu putem și nici nu trebuie să-l bănuim doar de joc electoral cu astfel de declarații dezbinatoare și incitatoare pentru că nu este la prima abatere. Acesta a mai făcut o serie de declarații împotriva comunității rome în 2013 la o conferință de presă pentru care a fost amendat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu 4.000 de lei. O sumă infimă pentru răul pe care îl propagă în societate.

Cred că este o rușine pentru democrație, societate, comunitate, clasă politică. Este o rușine la fel de mare precum Rareș Buglea, fostul președinte TNL Alba Iulia care propunea în 2013 sterilizarea femeilor de etnie romă.

#Demisia ar fi minimul act de decență! Ieșirea din politica românească ar fi minunată!", scrie Petrea pe Facebook.

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, este așteptat în 21 ianuarie la sediul CNCD pentru a fi audiat, a precizat, pentru MEDIAFAX, președintele instituției, Csaba Asztalos. Edilul riscă o amendă cuprinsă între 2.000 și 100.000 de lei.

Dorin Florea a scris luni pe Facebook că populația trebuie conștientizată că responsabilitatea creșterii și formării unui copil este uriașă. El propune astfel introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii.

Ulterior, Dorin Florea a venit cu explicații. El a afirmat pentru MEDIAFAX că propunerea vizând anchetele sociale în cazul femeilor din categorii defavorizate care nasc nu înseamnă rasism, ci responsabilitate, avertizând că România se confruntă cu o „bombă socială” care „va exploda”. Edilul a mai precizat că nu îl sperie CNCD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.